Umno Blogger Directory

Ulang tahun UMNO kukuhkan parti

KUALA LUMPUR 7 Mei – Pembaharuan tekad dalam kalangan ahli untuk memperkukuh UMNO mengikut peredaran zaman seharusnya menjadi agenda utama parti itu yang menyambut ulang tahun penubuhan ke-68 pada Ahad ini.

Beberapa pemimpin UMNO menyifatkan, semua ahli wajar mempertingkatkan semangat dan daya juang mereka ke arah memperkasakan parti terbesar orang Melayu itu terutama dalam mendepani pelbagai cabaran pada masa depan.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor, Datuk Seri Moha­med Khaled Nordin berkata, kualiti ahli merupakan antara aspek yang dapat menyumbang kepada pengukuhan UMNO.

“Kita perlu mempunyai ahli yang mampu membuatkan parti ini terus relevan dan sesuai dengan peredaran zaman,” katanya seperti dipetik menerusi wawancara bersama Media UMNO di www.umno-online.my hari ini.ulangtahun UMNO

Sementara itu, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, peringkat akar umbi UMNO sebagai tunjang kekuatan parti itu perlu bekerja lebih keras dalam menghadapi cabaran mendatang.

Beliau berkata, komitmen peringkat berkenaan dapat memastikan kekuatan UMNO terus dipertahankan.

“Bersempena hari ulang tahun UMNO, marilah kita bersatu dan bekerja lebih kuat untuk memastikan parti bertuah ini terus diperkasakan,” katanya.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob pula menyeru seluruh lapisan parti berkenaan memperbaharui tekad kerana keadaan politik pada masa ini berbeza daripada dahulu.

“Kita mesti mencari jalan berhubung kaedah-kaedah untuk mengukuhkan parti dan yang penting memahami apakah masalah dihadapi sekarang supaya boleh mencari jalan penyelesaian,” katanya.

Pandangan sama disuarakan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang menyeru kepada seluruh kepimpinan, ahli dan pendokong UMNO supaya menjadikan ulang tahun ke-68 parti itu sebagai medan memperkukuh serta meningkatkan keupayaan parti sebagai pembela rakyat.

Dalam pada itu, Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil menasihatkan ahli dan kepimpinan parti agar tidak leka dengan segala kejayaan yang dicapai bersama UMNO dalam membangunkan negara ini.

“Kita tidak boleh menganggap kejayaan ini boleh kekal lama jika tiada usaha untuk mengekalkannya. Justeru, kita perlu mempertingkatkan perpaduan dalam kalangan ahli selain berusaha mengukuhkan parti,” katanya.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Mas Ermieyati Samsudin pula berkata, dalam usia menjangkau 68 tahun, banyak sumbangan ahli dan pemimpin UMNO dalam memastikan tradisi membela rakyat, namun perubahan sikap juga perlu dilakukan demi kebaikan parti berkenaan.

“Kita tidak mahu lagi ada ‘cah keting’ sesama ahli, perasaan dengki atau tikam dari belakang. Ini perlu dilihat daripada skala yang besar iaitu untuk masa hadapan,” katanya yang turut dipetik dalam laman portal berkenaan baru-baru ini.

 


Mukhriz Mahathir
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2013. All Rights Reserved.