Umno Blog

Umno Blogger Directory

Ketua Menteri paling merosakkan ekonomi negeri dan rakyat dalam sejarah Pulau Pinang:


http://www.therakyatpost.com/business/2014/09/03/penang-sells-land-aspen-mall

Terus-terusan menutup kelemahannya mentadbir dengan defisit empat (4) tahun berturut-turut sejak 2011 dengan JUALAN TANAH BESAR-BESARAN untuk menyusahkan rakyat-rakyat yang bakal tidak mampu memiliki rumah sendiri yang elok, terutamanya di Pulau Pinang — bakal halau secara ekonomi besar-besaran, puluhan ribu penduduk Melayu kebanyakannya dari tanah selatan pulau – Batu Maung, Teluk Kumbar dan Balik Pulau ke pelusuk Batu Kawan!!

Apabila pembangunan siap di Bayan Mutiara (di mana lebih 100 ekar djual pada 2011) dalam masa kurang 10 tahun, orang miskin di daerah Timur Laut akan terus terhimpit, dan apabila Batu Kawan (di mana hampir 250 ekar dijual pada 2014) pula dimajukan sepenuhnya (bermula dengan kempen 12,000 unit unit kos rendah), orang kebanyakan daerah Seberang Perai Selatan pula akan terhalau dengan sendirinya ke Kedah, Perak atau Seberang Perai Utara…. Oh, jangan lupa rancangan terowong untuk hubungkan George Town dan Kepala Batas (SPU) – halau orang PP di KB dan Tasek Gelugor juga ke Sungai Petani dan Kulim….

Dan jangan lupa, si Malaun dari Melaka ini juga telah jual aset Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang pada 2011 lalu, dan tarif air dah melonjak dan akan naik lebih deras dalam masa terdekat, ditambah surcaj penggunaan pula!

Samaada Guan Eng sememangnya ketua menteri yang paling bodoh ekonomi, atau warga asing LGE ini motifnya nak perkaya orang luar Pulau Pinang, termasuk bukan negara, dan himpit warga asal & anak-anak kelahiran Pulau Pinang sampai bakal terpaksa mengalah dan berhijrah ke luar….
Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Khutbah Jumaat Di Penang Sebut Pasal PPS?ANGIN PERUBAHAN
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

HUBUNGAN ALYAH DAN RAMLI MS YANG DIBONGKAR AKAN DISIASAT KEMBALI

Pengarah muzik Datuk Ramli MS sepatutnya mendaftarkan perkahwinannya dengan penyanyi Alyah dalam masa enam bulan selepas tarikh mereka bernikah mengikut Seksyen 31 Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2013.

Penolong Pengarah Unit Dasar, Penyelewengan dan Doktrinisasi, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), Shahrom Maarof, berkata, kegagalan pasangan itu berbuat demikian dalam tempoh ditetapkan boleh disabitkan sebagai kesalahan selain dikenakan penalti.

“Secara dasarnya pasangan yang berkahwin di luar negara perlu mendaftarkan perkahwinan tersebut dalam masa enam bulan selepas tarikh perkahwinan itu dengan hadir di hadapan Pendaftar Perkahwinan, Perceraian dan Rujuk di bawah enakmen tersebut.

“Sebaik-baiknya sejurus kembali ke Malaysia pasangan yang menetap di negeri Selangor terus hadir di hadapan mana-mana Pendaftar di negeri ini dengan mengemukakan surat perakuan nikah dan dokumen berkaitan untuk mengesahkan perkahwinan itu telah berlaku,” katanya ketika dihubungi pada Khamis.

Ramli atau nama sebenarnya Ramli Mohamed Salleh pada Selasa lalu hadir ke Jais bagi menyerahkan pasport perjalanan antarabangsa miliknya dan isteri selain buku pernikahan mereka.

Perkahwinan Ramli dan Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasilah Hassan, 33, terbongkar apabila sekumpulan pegawai penguatkuasa Jais membuat serbuan di rumah mereka di Bandar Kinrara, Puchong kira-kira pukul 7.30 pagi, 28 Ogos lalu.

Kedua-dua pasangan tersebut telah berkahwin pada 18 Mac 2013 di Batam, Indonesia.

Dalam pada itu, Shahrom berkata, pihak penguatkuasa akan menjalankan siasatan menyeluruh terhadap pasangan itu memandangkan mereka tidak mendaftarkan perkahwinan yang sudah menjangkau usia setahun lima bulan.

“Jika jelas peraturan itu dilanggar maka pasangan itu boleh dikenakan hukuman denda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya sekali mengikut Seksyen 35.

“Bagaimanapun kes Ramli dan Alyah masih diperingkat siasatan dan mereka akan dipanggil untuk memberi keterangan sama ada perkahwinan tersebut ada mendapat kebenaran di luar dan dalam negara dan perkara-perkara berkaitan sebelum kes itu dibawa ke Mahkamah Syariah untuk dibicarakan,” jelasnya.
UtaraNews – The News Portal
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

GADIS MELAYU LALOK GAM SAMPAI TAK SEDAR DIRI

Walaupun telah dikejut berulang kali, namun dipercayai lalok dengan bahan terlarang, seorang remaja perempuan tingkatan lima terbaring tanpa sedarkan diri di Dataran Seremban di sini.

Malah, ibu bapanya yang dimaklumkan perkara itu terpaksa meminta bantuan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) untuk membawa anaknya ke Hopsital Tuanku Jaafar (HTJ) di sini, berikutan bimbang keadaan bertambah buruk.

Remaja terbabit antara 12 yang diperiksa oleh Bahagian Penguatkuasa JHEAINS dalam pemeriksaan dilakukan di lokasi berkenaan jam 10 malam kelmarin.

Ketua Unit Operasi Bahagian Penguatkuasa JHEAINS, Ahmad Zaki Hamzah berkata, ketika pemeriksaan tersebut, didapati kumpulan remaja lelaki dan perempuan berusia seawal 16 tahun hingga 20-an itu sedang leka menghidu gam dan meminum minuman keras.

“Kami dapati sebahagian daripada mereka memegang bungkusan plastik dipercayai berisi gam, selain terdapat botol-botol arak bersepah di kawasan itu.

“Manakala remaja perempuan berkenaan dilihat terbaring tanpa sedarkan diri walaupun cuba dikejutkan beberapa kali,” katanya.

Menurutnya, keadaan itu menyebabkan remaja terbabit terpaksa diangkat masuk ke dalam van penguatkuasa berikutan bimbang berlaku sesuatu tidak diingini terhadapnya.

Ahmad Zaki berkata, ibu bapa remaja itu yang datang ke bahagian penguatkuasa setelah dihubungi, cuba mengejutkannya namun dia masih tidak sedarkan diri.

“Ibu bapanya yang tinggal di sekitar daerah ini datang dengan menaiki motosikal terpaksa meminta bantuan kami untuk membawa anaknya ke HTJ kerana bimbang keadaan remaja terbabit.

“Manakala pada pemeriksaan tersebut empat remaja lelaki yang diperiksa, ditahan di bawah Enakmen Jenayah Syariah Negeri Sembilan kerana didapati mengambil minuman memabukkan yang mensabitkan hukuman denda RM3,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Sementara itu katanya, ibu bapa dinasihatkan agar memantau pergerakan anak-anak khususnya golongan remaja agar tidak terjerumus dengan perkara tidak sepatutnya yang boleh merosakkan masa depan mereka kelak. -Sh

UtaraNews – The News Portal
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

PasMa Siap Sedia Ditubuhkan, Jika Nik Aziz Bubar PAS Untuk Bergabung Dengan UMNO

“Sudah berkali-kali saya mengajak UMNO agar mengubah dasar itu. Sudah berkali-kali saya sebutkan kepada pemimpin UMNO agar tinggalkan perjuangan kebangsaan dan terimalah perjuangan Islam. Kalau hari ini UMNO berbuat demikian, maka hari ini juga saya sanggup bubar PAS untuk sama-sama berjuang Islam dengan UMNO. Namun sampai sekarang mereka tidak sanggup mengubah dasar parti UMNO itu kepada dasar Islam! Di manakah duduknya roh Islam dalam UMNO? Saya tanyakan persoalan ini untuk dijawab oleh seluruh umat Malaysia,” Nik Aziz (1 Oktober 2010)

Sememangnya pun dah banyak kali ungkapan itu dituturkan oleh Mursyidul Am PAS TG Nik Aziz Nik Mat, malah seingatan saya ia bermula sejak awal 1980an,

Namun kalau merujuk pada hari ini, adalah amat mustahil untuk Nik Aziz meraih sokongan, kalau ditakdirkan UMNO menyahut cabaran beliau.

Dilaporkan oleh TMI, kumpulan tertentu dalam PAS telah mengadakan perjumpaan pada 31 Ogos lalu untuk menubuhkan Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), yang bertujuan secara langsung untuk menidakkan hasrat Nik Aziz.

Ternyata kata-kata Nik Aziz sudah tidak diterima pakai lagi oleh kalangan PAS sendiri.

Perkara ini sememangnya telah dijangka, seperti yang telah diramalkan SINI.
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

256 jemaah haji program 1MDB berlepas ke Madinah

Sebanyak 256 bakal jemaah program khas haji Perdana Menteri-Yayasan 1MDB berlepas ke Madinah pagi ini dengan penerbangan kedua (KT 2) menggunakan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH8000 ke Tanah Suci.

Mereka merupakan kumpulan pertama program khas yang kemudian akan diikuti dengan penerbangan dua lagi kumpulan iaitu pada 1.30 pagi esok dan 1.30 pagi hari Jumaat.

Para jemaah terlibat dijangka tiba ke Madinah kira-kira pukul 12.50 tengah hari (5 petang waktu Malaysia)

Sebanyak 1,000 imam dan pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dipilih menyertai program tersebut pada tahun ini.

 

:SembangHaji.Com:
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Husam Bayangkan 2 Adun PAS Sokong Wan Azizah Bakal Terlepas Dari Tindakan Disiplin

“Tanpa diurus, dua ADUN PAS misalnya telah mengambil pendirian sendiri. Saya difahamkan, sepanjang masa itu Perhubungan PAS Selangor tidak pun bersidang,” – Husam Musa

Jika diamati kenyataan Naib Presiden PAS Husam Musa, dengan sendirinya membayangkan bahawa 2 Adun PAS yang menandatangani perakuan berkanun menyokong DS Wan Azizah sebagai MB Selangor (Saari Sungib dan Hasnul Baharuddin) bakal terlepas dari tindakan disiplin.

Meskipun Dewan Ulamak PAS Selangor telah meluluskan usul mengecam tindakan 2 Adun berkenaan, disamping mencadangkan tindakan disiplin diambil kepada mereka, Husam sebaliknya menyalahkan PAS Selangor kerana gagal mengurus krisis.

Atau apakah Husam adalah antara anggota kumpulan pelobi Azizah yang menawarkan sesuatu kepada baki 13 Adun PAS untuk menandatangani perakuan berkanan menyokong Azizah, seperti didakwa oleh Setia Usaha PAS Selangor, Mohd Khairuddin Othman?
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Mampukah Hadi Awang Bangun Setelah Dilanyak Teruk Oleh Penyokong-Penyokong DAP?

Presiden PAS DS Abdul Hadi Awang disifatkan sebagai politikus yang berfikiran sempit disamping punya sifat yang terlalu mementingkan diri dan perkiraan peribadi, melalui rencana Malaysiakini yang anda boleh baca SINI, berhubung pendiriannya dan PAS dalam penyelesaian isu penggantian MB Selangor.

Rencana tersebut  turut dipaparkan di laman FB Malaysikini, malangnya mendapat respons yang membidas dengan kata nesta dan cacian oleh para penyokong DAP, yang seolah-olah menggambarkan PAS tidak punya sebarang sumbangan dalam membina kekuatan Pakatan Rakyat Selangor.

Dalam menghadapi kemelut ini, Hadi sebenarnya terperangkap dengan perjalanan politiknya. Sebagai pemain lama dalam gelanggang politik Malaysia, apatah lagi sudah menjadi Naib Ketua Kesatuan Ulamak Sedunia, tentunya istiqamah adalah keutamaan dalam perjuangannya.

Hadi telah diperhatikan sejak dekad 80an lagi yang setiap patah perkataan mahu pun perbuatan adalah didokumenkan, meliputi samada bercetak mahu pun rakaman audio dan video.

Selepas PRU 2008, PAS yang dipimpin oleh Hadi, sedikit demi sedikit tergelincir dari landasan awal ciptaannya bersama rakan-rakannya yang bermula pada dekad 80an. Pendirian Hadi tentang konsep Negara Islam dan fatwa berhubung kerjasama politik dengan orang bukan Islam adalah antara contoh-contoh perubahan pendirian Hadi.

Adalah amat sukar untuk lari dari pendirian asalnya kerana jika beliau berbuat demikian bermakna kata-kata yang dilafaz, serta perbuatan yang dilakukan adalah fitnah terhadap UMNO, Barisan Nasional apatah lagi terhadap Tun Dr Mahathir dan Hadi tidaklah berbeza dengan politikus-politikus lain yang bermain dengan retorik politik.

Kini, Hadi sekadar mampu baring sambil memikirkan kesilapan tindakan politiknya, serta bertanya pada diri sendiri, “Berdosakah aku?”.

Mampukah Hadi untuk bangun selepas terkena lanyakan ini?

Teruskan membaca perbandingan Hadi dulu dan sekarang SINI.
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

DUA MP PKAR DIARAH KELUAR???

Dua MP PKR diarah keluar Dewan RakyatKUALA LUMPUR – Dua anggota Parlimen PKR, N. Surendran (Padang Serai) dan Fuziah Salleh (Kuantan) diarahkan keluar dari Dewan Rakyat hari ini selepas mengingkari nasihat Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Fuziah diarah keluar apabila beliau mempersoalkan kewajaran penolakan usul membahaskan isu Lesen Operasi Sementara (TOL) berkaitan projek Lynas.
  
Semasa Pandikar sedang memberi penjelasan, Surendran pula bangun mencelah dan meminta Speaker Dewan Rakyat untuk menjelaskan mengapa usul itu ditolak.
  
Apabila Surendran mengingkari arahan untuk duduk, Pandikar berkata: “Ahli yang berhormat Padang Serai, saya buat keputusan yang berhormat.
  
“Yang Berhormat, saya tahu yang Berhormat apabila berdiri mengenai petisyen terpaksa juga rujuk point of order 14F,” tegas Pandikar pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.
 
“Oleh kerana Padang Serai dan Kuantan enggan mematuhi arahan saya maka sekarang ini saya arahkan Yang Berhormat keluar dari Dewan,” katanya.
   
Arahan Pandikar itu mengakibatkan suasana di dalam Dewan Rakyat menjadi kecoh seketika.
  
Ini adalah kali keempat Surendran diusir daripada persidangan Dewan Rakyat dan semalam hari pertama beliau menghadiri persidangan selepas penggantungan enam bulan pada November tahun lepas, tamat tempoh. – Bernama

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

TERKINI !!! MASJID SULTAN YUSOF DI REMPUH

Semalam : Pintu pagar utama Masjid Sultan Yusof di Rapat Setia, di sini, rosak teruk selepas dirempuh dua kenderaan yang terbabit dalam satu kemalangan berhadapan masjid berkenaan petang tadi.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 4.20 petang itu, kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Grand Livina itu dipercayai hilang kawalan dan merempuh pintu pagar utama masjid.

Kenderaan itu juga melanggar tiang lampu isyarat di hadapan masjid hingga tercabut serta mengakibatkan kerosakan teruk pada pagar batu masjid berkenaan.

Saksi Muhammad Yahya, 84, yang ditemui di lokasi kejadian berkata, sebelum kejadian dia mendengar dentuman kuat di sebelah kanan masjid.

“Ketika itu saya nampak sebuah MPV hampir terbalik di hadapan pintu pagar dan melihat pemandu keluar daripada kenderaan tanpa sebarang kecederaan.

“Selain MPV itu, sebuah Nissan Sentra turut tersangkut pada pagar batu manakala kereta Perodua Kancil berada di laluan bertentangan,”, katanya

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Astaghfirullahulazim. Pasangan lesbian dinikahkan oleh ‘imam’ gay?Maryam dan Sahar terpaksa melarikan diri ke luar negara untuk hidup bersama sebagai pasangan ‘suami isteri’.

DUA wanita yang menjalin hubungan sejenis ‘disatukan’ sebagai pasangan suami isteri dalam majlis ringkas di Stockholm, Sweden, baru-baru ini.

Wanita berasal dari Iran itu dikenali sebagai Sahar Mosleh dan Maryam Iranfar memulakan kehidupan sebagai pasangan ‘suami isteri’ selepas sembilan tahun hidup bersama.

Dengan tersenyum lebar, kedua-dua wanita terbabit disatukan oleh ‘imam’ bernama Ludovid Mohamed Zahed.

Media melaporkan, Maryam sedang hamil anak pertama mereka, manakala Sahar menderita penyakit tulang yang memaksanya banyak bergantung kepada kerusi roda.

Ludovid adalah gay berasal dari Afrika Selatan dan memang dikenali ramai di kalangan pengamal hubungan sejenis dan seks songsang.

Bercakap kepada wartawan selepas majlis itu, Ludivid berkata, dia berkongsi kegembiraan pasangan lesbian berkenaan.

“Keberanian Maryam dan Sahar berusaha mendapat penghidupan baharu di negara asing sangat terpuji,” katanya.

Di Iran pasangan cinta sejenis boleh dikenakan hukuman berat, termasuk 50 sebatan bagi kesalahan pertama dan kedua. Jika ditangkap dan disabitkan kesalahan kali ketiga, pengamal homoseks boleh dihukum mati.

Ludovid berkata, dia gembira dan puas kerana pasangan Maryam dan Sahar kini boleh memulakan hidup berkeluarga walaupun sudah lama menghadapi halangan.

“Ia perjalanan yang jauh. Mereka terpaksa berkelana meninggalkan negara sendiri untuk ke negara asing semata-mata mahu memulakan hidup baru sebagai pasangan suami isteri,” katanya.  -mstar
Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Mulut Anwar Terkunci Dalam Serangan Zionis Ke Atas Gaza

5 Julai 2014 bersamaan dengan 7 Ramadhan menyaksikan serangan besar-besaran oleh tentera Zionis ke atas Gaza. Berselang 3 hari kemudian, seluruh dunia mula didedahkan dengan serangan ganas Zionis yang cuba menghapuskan keseluruhan Palestin dan warganya dengan bantuan kuasa-kuasa besar dunia yang mengawal segala-galanya, terutama sekali media.

Berita-berita serta gambar-gambar kezaliman tentera Zionis turut disebarkan dengan menggunakan pelbagai medium. Dan seperti biasa, seperti dalam serangan-serangan Zionis yang lain, di Malaysia, perkara utama yang dilakukan adalah mewujudkan tabung derma dan kemudian mengadaka upacara berdoa, bersolat hajat dan ceramah berapi-api mengutuk Zionis.

Setelah berpuluh-puluh tahun berdoa, berqunut nazilah, bersolat hajat dan berceramah berapi-api dengan derma pula sudah berbilion-bilion Ringgit, keadaan di Palestin tidak berkurangan, bahkan semakin bertambah buruk dengan keganasan Zionis tidak mengira waktu dan tidak peduli sama ada yang dibunuh itu kanak-kanak, orang tua, wanita mahupun memusnahkan infrastruktur, rumah kediaman mahupun rumah ibadat rakyat Palestin.

Setelah berbilion doa dan berbilion juga rakaat hajat mahupun qunut nazilah, apakah Allah Taala pekak dan tidak peduli dengan nasib rakyat Palestin?

Nauzubillah!

Maha Suci Allah Taala daripada segala sifat-sifat yang tidak selayak bagi-Nya….

Apa yang menyebabkan sehingga kini Allah Taala terus memberikan kemenangan kepada kaum Zionis dan konco-konco mereka? Sedangkan janji Allah Taala adalah memenangkan umat Islam sekiranya umat Islam meninggalkan perkara yang dilarang dan menunaikan suruhan-Nya.

Nabi s.a.w telah menjanjikan kemenangan untuk umat Islam dalam memerangi kaum Yahudi sehingga kaum Yahudi itu bersembunyi di sebalik pohon yang bernama Gharqad.

Dari Abu Hurairah r.a, Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:

“Tidak akan terjadi kiamat sehingga kaum Muslimin memerangi Yahudi dan membunuh mereka sampai ketika Yahudi bersembunyi di sebalik batu dan pohon. Batu dan pohon itu berkata, “wahai Muslim, wahai hamba Allah, Yahudi ada di belakangku. Kemari dan bunuhlah dia.” Kecuali pohon gharqad (ia tidak berbicara) kerana ia dari pohon Yahudi.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Pembahasan isu ini sebenarnya masih panjang. Namun yang pasti, satu sahaja yang boleh disimpulkan iaitu pengejaran dan pemerangan terhadap Yahudi tidak akan berlaku dalam keadaan sekarang kerana umat Islam saling berpecah belah dan berpuak-puak seperti sekarang.

Dengan ketiadaan penyatuan maknanya usaha mengalahkan Yahudi-Zionis dan konco-konconya tidak akan berhasil sama sekali. Apatah lagi di kalangan umat Islam sendiri, ramai yang bertuhankan Zionis dan sanggup melakukan apa-apa sahaja perintah Zionis termasuklah menimbulkan ketidaktenteraman dan pecah belah di dalam sebuah negara yang bermajoritikan umat Islam seperti Malaysia.

Salah seorang penyokong kuat Zionis dan kewujudan negara haram Israel adalah Anwar Ibrahim. Dia merupakan orang yang paling mendapat pujian daripada para pencatur Zionis selain media-media Zionis seperti Jerusalem Post memberikan sokongan tidak berbelah bahagi kepada Anwar Ibrahim.

Tidak cukup setakat media yang meramalkan dan berharap Anwar Ibrahim akan menang dalam PRU-13 dan menjadikan Malaysia sebagai ‘sebuah negara baru’, satu upacara keagamaan yang mendoakan agar Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim menang pilihanraya umum juga telah dibuat di Israel.

Justeru bukanlah sesuatu yang menganehkan apabila suatu ketika dahulu, Anwar bercakap berapi-api tentang kekejaman Zionis tetapi kemudian bergegas ke Washington dan London untuk memohon maaf kepada para pelobi dan pay-master Zionis yang berada di belakangnya kerana bermulut celupar.

Walaupun sentiasa cuba mempotretkan dirinya sebagai pemimpin dunia yang berkaliber serta peka dengan apa-apa sahaja yang berlaku khususnya melibatkan persengketaan Zionis dengan Islam, namun setiap kali Zionis melakukan kekejaman terhadap rakyat Palestin, Anwar Ibrahim sentiasa menjadi orang terakhir yang membuat ulasan. Dan ulasannya pula sekadar melepaskan batok di tangga tanpa mempunyai sebarang nilai dan roh Islam.

Tentu ramai yang masih ingat dengan ikrar yang dibuat oleh Anwar Ibrahim untuk mempertahankan kewujudan negara haram Israel dengan apa cara sekalipun. Dia kemudiannya ‘membetulkan semula’ kenyataan yang dibuatnya dalam satu ucapan dengan menyatakan bahawa media telah meninggalkan persetujuannya dengan pembentukan dua buah negara berasingan iaitu Palestin dan Israel.

Hakikatnya sepanjang ucapan tersebut yang dihadiri oleh taukeh-taukeh Zionisnya, Anwar Ibrahim langsung tidak menyebut tentang pembentukan dua negara, sebaliknya lebih memusatkan kepada kemarahan terhadap Arab Palestin yang sanggup melakukan apa-apa sahaja demi mendapatkan kebebasan di negara sendiri, walaupun terpaksa membunuh diri dan melakukan serangan roket yang jumlah kemusnahannya langsung tidak ada.

Kita masih lagi menunggu ulasan dan komen Anwar Ibrahim setelah lebih 100 orang terbunuh dalam serangan gila Zionis di Gaza.

Namun sama ada sedar atau tidak, para penyokong Anwar Ibrahim sedang menggila terutama di Facebook menerusi cubaan mengaitkan UMNO dan Kerajaan Malaysia dengan Zionis semata-mata untuk melupakan orang Islam di Malaysia tentang kenyataan yang Anwar Ibrahim telah keluarkan dalam memberi sokongan kepada negara haram Zionis itu.

Hero Tua

Laman Rasmi Pemuda UMNO Malaysia
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Wanita UMNO Kudat usul tambah satu kerusi wanita jawatan Naib Presiden

UMNO general assembly 2012

KOTA KINABALU, 25 Ogos: Perwakilan Wanita Umno Kudat mengusulkan satu kerusi tambahan bagi jawatan Naib Presiden Umno dan Naib Ketua Umno Bahagian diberikan kepada anggota sayap itu.

Ketua Wanitanya, Datuk Aminah Ambrose berkata pihaknya merasakan keperluan wakil Wanita di peringkat kepimpinan tertinggi bagi memastikan suara wanita didengar berikutan jumlah pertambahan keanggotaan sayap berkenaan.

“Untuk kita melakukan satu perubahan, transformasi bukan sesuatu yang mudah tetapi kita mencuba. Kita bukan menidakkan hak kaum lelaki, kita cuma meminta sedikit kelebihan untuk kaum wanita,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata Wanita Umno Kudat turut mengusulkan bilangan senator dalam kalangan Wanita Umno di Sabah ditambah daripada satu kepada dua selain meminta pertambahan calon wanita dalam pilihan raya umum sama ada di peringkat Dewan Undangan Negeri atau Parlimen.

Menurutnya, pergerakan itu berpendapat usul itu sesuai dengan hasrat Wanita Umno untuk membangunkan wanita bagi mencapai 30 peratus golongan itu dalam bidang pembangunan dan pembuat dasar negara.

“Ia bersesuaian dengan keanggotaan Wanita Umno yang berjumlah 1.3 juta orang selain pengiktirafan Wanita Umno sebagai tulang belakang parti,” katanya.

 

Sumber – BERNAMA

Laman Rasmi Pergerakan Wanita UMNO Malaysia
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

NAJIB LANTIK CINA JADI MENTERI!!! MELAYU MAKIN PANAS HATI !!!

Tahniah Kpd Nama2 yg disebut , Jalankan Tanggungjawab dengan Penuh dedikasi .

Kabinet baru

1. Liow Tiong Lai Monteri Pengangkutan
2. Mah Siew Keong Menteri di JPM
3. Wee Ka Siong Menteri di JPM
4. Lee ci liong Timbalan Menteri Perdagangan
5.Cua Ti Yong sbg Timbalan Kewangan
6. Chew Mei Fun Timb. Pembanggunan Wanita.

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Pemuda BN Perak Dan NGO Bantu Gelandangan

IPOH, 17 Julai  Pemuda Barisan Nasional (BN) dan badan bukan kerajaan (NGO) di Perak hari ini turun padang untuk mendekatkan diri dan menghulurkan bantuan kepada golongan gelandangan.

Dalam program “Sahur Bersama Gelandangan” yang diadakan awal pagi tadi, seramai 30 sukarelawan daripada BN, Yayasan Bina Upaya dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia mengagihkan makanan kepada golongan gelandangan di beberapa kawasan sekitar Ipoh.

Ketua Pemuda UMNO Perak, Hairul Anwar Mohamed Noor berkata golongan gelandangan itu kebanyakkannya terdiri daripada orang bujang yang tidak mempunyai pekerjaan tetap.

“Pihak kami akan membuat kertas kerja untuk dihantar kepada kerajaan negeri dan mencadangkan satu kawasan bagi mengumpulkan semua gelandangan supaya urusan pembahagian makanan akan menjadi lebih mudah,” katanya selepas mengedarkan makanan kepada golongan berkenaan.

Sukarelawan Zeti Suhaila Mustapha Kamal yang turut terlibat dalam program itu berkata beliau menjadi sukarelawan sejak 2011 dan ia adalah sebahagian daripada tanggungjawab sosial sebagai rakyat Malaysia.

“Setiap seorang daripada kami (sukarelawan) akan keluarkan  antara RM5 dan RM10 untuk membeli makanan dan diedarkan kepada gelandangan di sekitar kawasan ini,” katanya.

Seorang gelandangan yang berasal dari Alor Setar, Kedah berkata beliau terpaksa hidup merempat kerana disisih oleh keluarga.

“Balik kampung saya dihalau, saya dibebaskan daripada penjara. Saya ditahan selama 12 tahun kerana pengambilan dadah,” katanya.

Laman Rasmi Pemuda UMNO Malaysia
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Kini Perlantikan MB Selangor Terletak Ditangan Sultan – Redhakah Anwar?

Mengamati kenyataan akhbar Istana Selangor yang boleh dibaca SINI, terdapat 2 perkara yang diberikan penekanan oleh pihak istana, iaitu;

  • Kuasa budi bicara mutlak Sultan dalam perlantikan MB Selangor yang selaras dengan Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor 1959; dan
  • Amalan perlantikan yang sejajar dengan convention terdahulu.
Mengimbas kembali perlantikan-perlantikan terdahulu, berlaku 2 keadaan bila mana cadangan MB Selangor disaring begitu ketat oleh istana.
Pertama, ialah ketika mencari pengganti berikutan perletakan jawatan oleh TS Muhamad Mohd Taib dan yang kedua ialah pengganti kepada TS Abu Hasan Omar.
Apabila Muhamad meletakkan jawatan pada Ogos 1997, perlantikan adalah tidak serta merta. Abu Hasan bukanlah calon yang disebut-sebut sebagai MB kerana beliau mempunyai jawatan dalam kabinet. Telah menjadi cerita umum pada masa itu, pihak istana telah tidak memperkenankan calon-calon yang dikemukakan. 
Selangor tidak mempunyai MB hampir 2 bulan kerana perlantikan Abu Hasan terpaksa melalui PRK kawasan DUN Permatang, bagi membolehkannya dilantik kejawatan berkenaan. Abu Hasan hanya mengangkat sumpah pada Jun 1997.
Sekali lagi berlaku situasi yang sama, apabila Dr Mohd Khir Toyo mengambilalih jawatan MB dari Abu Hasan pada Ogos 2000. Khir dikatakan bukanlah pilihan utama, malah adalah paling junior setelah calon-calon terawal gagal melepasi saringan mengikut kehendak pihak istana.
Meskipun perlantikan-perlantikan tersebut bukan dibuat oleh Sultan Idris, namun baginda telah pun menzahirkan pendiriannya untuk mengikut convention terdahulu.
Tentunya pendirian baginda itu adalah untuk kepentingan Selangor dan seluruh rakya jelatanya.

DAULAT TUANKU!

AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

“TRAUMA” INSIDEN #MH370 & #MH17, HAMPIR 200 KRU MAS LETAK JAWATAN…

SELASA, 26 OGOS 2014

SUMBER : 

Hampir 200 kru penerbangan Malaysia Airline System Bhd (MAS) meletakkan jawatan terutamanya selepas tragedi berganda melibatkan MH17 dan MH370. Setiausaha Agung Kesatuan Pekerja MAS (MASEU) Abdul Malek Arif berkata, kini hanya tinggal kira-kira 3,000 kakitangan kru penerbangan yang tinggal. “Sebahagiannya takut untuk terbang. Tiada apa yang boleh kita lakukan ekoran perkara ini. “Mereka jadi semakin takut dan kami berharap apabila masa berlaku mereka akan kembali normal,” katanya.

Dalam kenyataannya kepada The Edge Financial Daily, MAS berkata, jumlah keseluruhan peletakan jawatan daripada Januari hingga Julai tahun ini sebanyak 186 dan bukannya 500 seperti didakwa. “Ekoran insiden MH17, terjadi peletakan jawatan mendadak anak kapal, tetapi bilangannya kini menurun ke tahap rutin dijangkakan.” “Ramai menyebut mereka meletakkan jawatan kerana tekanan keluarga ekoran tragedi MH17 dan MH370. “Setakat ini, kadar peletakan jawatan di MAS kurang 5 peratus, yang mana bawah norma industri,” menurutnya kenyataan itu lagi. – Reuters

P/S ~ Kalau itulah pilihan mereka, apakan daya. MAS tidak boleh berbuat apa-apa. Itu hak mereka untuk berhenti kerja dik ‘trauma’ di atas kejadian yg menimpa MH370 & MH17. Ucapan selamat maju jaya untuk mereka yang akan mencari pekerjaan lain. Wasallam ~ IBM

Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai )
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

September 2014
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Copyright © 2013. All Rights Reserved.