Umno Blogger Directory

yang

Unspinners terima e-mail SPRM yang meyakinkan

Unspinners menerima email berkenaan isu di atas tempuh hari. Kandungan email tersebut amat melegakan dan meyakinkan kami sebagai rakyat.

Bukan sebab Ronnie Liu akan ditangkap dan disumbat dalam penjara supaya dia hukum di atas penyelewengan yg telah dilakukannya sebagai exco kerajaan negeri Selangor.

Sebabnya email tersebut menunjukkan SPRM memantau blog dan media sosial. Ia menunjukkan mungkin sekali sebarang pendedahan yg kita buat di blog diambil perhatian.

Kena fahamlah bahawa untuk jadi kes perlu siasat dulu dan kumpul bukti untuk mahkamah. Itu tak mudah.

email tersebut:

Bismillahhirrahmanirrahim

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته dan salam 1Malaysia

Y. Bhg. Dato’/Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Bersama ini disertakan Kenyataan Media Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia untuk hebahan media Y. Bhg Dato’/Tuan/Puan bertarikh hari ini, 16 Ogos 2014 bertajuk

SPRM Nafi Laporan Sebuah Blog Berkaitan Penahanan Bekas Exco Selangor Ronnie Liu

Perhatian dan kerjasama Y. Bhg Dato/Tuan/Puan dalam menyiarkan kenyataan media ini didahului ucapan terima kasih.

ANDA BOLEH LAKUKAN PERUBAHAN

PERANGI RASUAH

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

Bahagian Komunikasi Strategik,
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia,
Aras 7, Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)
Blok D6, Kompleks D
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62007 Putrajaya.

Tel: 03-8886 7659
Fax: 03-8888 9528
bkk@sprm.gov.my

Hmmm … kalsu gitu informer kita tu tak boleh pakailah. Orang DAP memang tak boleh pakai.

Lain kali jangan guna info dia …

The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Ramai Yang Saksikan Sam Ketot Terima Sampul Berisi Wang – Namun Akhirnya Dia Yang Gigit Punggung Khalid Ibrahim

Menjelang PRK Kajang, bukan sedikit malah ramai termasuk DS Anwar Ibrahim yang menyaksikan MB Selangor TS Khalid Ibrahim menyerahkan sampul berisi sejumlah wang kepada Ketua AMK Shamsul Iskandar Md Akin.

Namun akhirnya, Shamsul yang mencanang dan menghidupkan semula isu Khalid bakal disingkir sebagai MB Selangor, laporan boleh dibaca di Antara Pos.

Tidak dinafikan bahawa Khalid masih berminat duduk di kerusi MB, hingga menjual nama pihak istana dengan dakwaan bahawa pegawai istana bertanyakan isu pertukaran MB, malah turut bertanya sama ada Azmin Ali dan Zuraidah Kamarudin arif dalam memahami adat dan tertib istana serta enakmen negeri, apabila kedua-dua pemimpin PKR berkenaan terlebih dahulu mencanang isu berkenaan.

Hakikatnya serangan dari rangkaian Azmin-Zuraidah-Sam Ketot adalah lebih menjurus kepada menimbulkan  kerosakan terhadap imej Khalid yang telah pun mengisytiharkan diri untuk menentang Azmin bagi jawatan Timbalan Presiden PKR.

Dalam pada itu, Khalid tentunya menyesal dengan pemberian wang kepada Sam Ketot (Shamsul Iskandar) yang didakwanya dikeluarkan dari poketnya sendiri, apabila akhirnya Ketua AMK itu menggigit punggungnya!
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Banglo Exco Yang Pernah Seorang Ahli PKR Ditemui Separuh Bogel Dan Tidak Sedar Diri Ditegur oleh Ketua Audit Negara

Di atas ialah sebahagian dari unit-unit banglo di Kompleks Perumahan Exco Kerajaan Negeri Selangor, Seksyen 7, Shah Alam.

Kompleks perumahan berkenaan telah siap dibina dan diduduki oleh anggota Exco Kerajaan Negeri Selangor semasa pemerintahan kerajaan Barisan Nasional. Namun selepas PR mengambilalih pemerintahan, mereka dengan angkuh tidak mahu anggota exco kerajaan PR menduduki di kompleks perumahan berkenaan.

Sebaliknya, kompleks perumahan berkenaan telah dijadikan pusat perkaderan PKR, hinggalah tercetusnya kegemparan apabila seorang pemimpin masyarakat dan pemimpin cawangan PKR ditemui dalam keadaan separuh bogel dan tidak sedar diri, dipercayai terjatuh dari tingkat satu, salah sebuah unit banglo di dalam kompleks perumahan berkenaan. [Laporan baca SINI].

Malahan ada cakap-cakap yang mengatakan ia berpunca dengan pengaruh bahan yang memabukkan.

Berbalik kepada isu kompleks perumahan berkenaan, tindakan dangkal oleh kerajaan PR Selangor yang enggan menduduki di unit-unit banglo berkenaan, akhirnya ditegur oleh Ketua Audit Negara melalui Laporan KAN 2013.

Penemuan audit yang dibangkitkan oleh laporan berkenaan ialah Kerajaan Selangor tidak mendapat ‘value for money’, ekoran kegagalan memanfaatkan kompleks yang diwarisi dari Kerajaan BN sebelumnya.

Laporan itu turut mendedah sejumlah RM6.24 juta dibelanjakan oleh kerajaan PR sepanjang 5 tahun pertama pemerintahan mereka, yang akhirnya menyaksikan hasilnya hanyalah penemuan seoarang aktivis PKR ditemui pengsan dan separuh bogel terjatuh dari tingkat satu banglo di kompleks berkenaan!

Laporan KAN 2013 boleh dibaca SINI.
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Tweet dari pengawal udara Kiev mendedahkan dalang yang menembak MH17?

Satu laporan kini berlegar di Internet mengenai siapa sebenarnya yang menembak pesawat MH17. Maklumat itu adalah dari seorang pegawal trafik udara di Kiev yang bernama Carlos. 

Mengikut laporan tersebut, Carlos didakwa memuatnaik tweet perihal MH17 ketika kejadian berlaku menggunakan akaun bernama @spainbuca (akaun telah ditutup) tetapi malangnya akaun tersebut telah pun dibuang. 

TETAPI Merungkai kebenaran kesahihan akaun tersebut, SK cuba memeriksa kewujudan akaun itu di waybackmachine dan mendapati salinan pertama yang ada disitu bertarikh 16 Mac 2014. Ini bermakna akaun berkenaan benar wujud dan telah didelete dari Twitter. 


Screenshoot Twiiter Carlos di WayBackMachine


Setelah itu, SK pergi ke salinan bertarikh 17 Julai 2014 dan memang benar tweet-tweet laporan oleh Carlos wujud sepertimana yang dilaporkan oleh laporan tersebut. 

Sedikit pengenalan mengenai Kiev, beliau adalah seorang pengawal trafik udara berwarganegara sepanyol yang bertugas bersama-sama dengan pegawai asing yang lain di Kiev Ukraine. 

Berdasarkan tweet-tweet beliau di laman twitternya, dia memberitahu bahawa kerajaan Ukraine yang menembak jatuh kapal MH17, dan yang lebih menarik, pesawat MH17 ditembak oleh jet pejuang, bukannya misil seperti yang diberitahu media.
Berikut kronologi twitter @spainbuca, diharap pembaca dapat membaca satu-satu. Bagi siapa yang tidak berpuas hati dengan terjemahan, boleh dapatkan sebagaimana asal dari link di bawah artikel. 

Kronologi Twitter @spainbuca’s 
————————————————————–
10:21 – 17 July 2014 ”Kiev pihak berkuasa, cuba untuk membuat kelihatan seperti serangan oleh pro-Rusia”

10:24 – 17 July 2014 ”Amaran! Ia boleh menjadi terhempas, Malaysia Airlines B777 di ukraine, 280 penumpang “

10:25 – 17 July 2014 ”Amaran! Kiev mendadpat apa yang mereka mahu “

10:25 – 17 July 2014 [Miitary] telah mengambil kawalan ATC di Kiev”

10:27 – 17 July 2014 ”Pesawat Malaysia Airlines B777 hilang dari radar, tidak ada mana-mana komunikasi anomali, disahkan”

10:30 – 17 July 2014 ”Kapal terbang ditembak jatuh, ditembak jatuh, ditembak jatuh, bukan kemalangan”

10:31 – 17 July 2014 ”Kiev mendapat apa yang mereka mahu, saya berkata dalam tw pertama [Tweet], Kiev bertanggungjawab @ ActualidadRT”

10:35 – 17 July 2014 ”Kemalangan itu bukan perkara biasa, mereka mengancam kami di menara yang sama di lapangan terbang Kiev”

10:35 – 17 July 2014 ”Mereka akan mengambil telefon kami dan barangan lain pada bila-bila masa”

10:38 – 17 July 2014 ”Sebelum Mereka mengambtelefon bimbit saya atau mereka memecahkan kepala saya, ditembak jatuh oleh Kiev”

11:12 – 17 July 2014 ”Kami mempunyai pengesahan. Pesawat dijatuhkan, Kiev pihak berkuasa dimaklumkan, dijatuhkan, kami tenang sekarang “

11:13 – 17 July 2014 ”Apa yang orang asing lakukan dengan Pihak Berkuasa kiev di menara? Mengumpul semua maklumat”

11:15 – 17 July 2014 ”Jika berkesempatan saya akan menulis”

11:48 – 17 July 2014 B777 itu terbang pesawat diiringi oleh jet pejuang Ukraine sehingga 2 minit sebelum hilang dari radar

12:00 – 17 July 2014 ”Kapal terbang Malaysia Airlines B777 baru hilang dan pihak tentera Kiev mengkhabarkan kepada kami, Bagaimana mereka tahu?”

12:00 – 17 July 2014 “7:00 minit selepas [pesawat hilang], kejadian itu diberitahu, menara kami kemudiannya diambil alih oleh kakitangan asing, mereka ‘masih di sini’

12:01 – 17 July 2014 ”Semua ini dirakam dalam radar, susah untuk percaya, ditembak jatuh oleh kiev, di sini kami tahu dan tentera kawalan trafik udara juga”

13:15 – 17 July 2014 ”Di sini para komander tentera mengurus dan menyokong boleh jadi arahan dari pihak lain, tetapi tidak, pro-Rusia”

13:29 – 17 July 2014 ”Menteri Dalam Negeri Tahu apa yang dilakukan oleh jet pejuang di kawasan itu, Menteri Pertahanan tidak tahu.”

13:31 – 17 July 2014 ”Pihak tentera mengesahkan Tentera Ukraine, tetapi masih tidak tahu dari mana perintah itu datang “

13:36 – 17 July 2014 ”Hari-hari yang lalu, saya nyatakan di sini, tentera Kiev mahu bangkit melawan presiden sekarang, ini mungkin caranya, diperintahkan oleh Timoshenko [perintah timishenko ]“

13:38 – 17 July 2014 ”Jet pejuang terbang berdekatan dengan 777, sehingga 3 minit sebelum hilang dari radar, hanya 3 minit.”

13:43 – 17 July 2014 “Ruangan udara ditutup”

13:45 – 17 July 2014 ”Ruang Udara ditutup, dikhuatiri lebih banyak serangan”

15:17 – 17 July 2014 ”Pihak Tentera kini secara rasmi [mengatakan] pesawat telah ditembak jatuh oleh peluru berpandu”

15:23 – 17 July 2014 “Kerajaan telah menandatangani laporan rasmi oleh Pihak Berkuasa Kawalan di Kiev tentera,,,, [kapal terbang ditembak jatuh]“

15:26 – 17 July 2014 ”Laporan itu Menunjukkan di mana peluru berpandu TELAH keluar [dari], dan tidak dinyatakan dari  kawasan pemberontak”

15:34 – 17 July 2014 ”Data dari radar tentera dikumpulkan dari peluru berpandu ditembak ke kapal terbang, tidak radar awam”
—————————————————————
Jika benar apa yang dilaporkan, benarlah kerajaan Ukrain yang menembak MH17. Laporan dari negara luar juga ada mengatakan bahawa orang awam ternampak jet pejuang Ukrain berada di ruang udara beberapa minit sebelum nahas MH17. Carlos kini dikhabarkan diberi cuti oleh majikannya. Bagi yang inginkan transkrip asal dan lengkap, dapatkandisini. WALLAHUALAM- SiakapKeli.com

Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

MAS: ORANG LAIN SEMUA SALAH, MASEU SAJA YANG BETUL… #SelamatkanMAS


MAS rugi RM1.2 bilion tahun lepas dan suku pertama tahun ni rugi lagi, mencecah RM443 juta. Dan yang lebih menyedihkan, kerajaan dah masukkan RM5 billion sejak 10 tahun lalu tapi MAS terus mencatat kerugian. Bukan dua tiga ringgit bebbb… berbilion-bilion! Duit kita tu weiii…

Pakar-pakar penganalisa cakap MAS kena kurang kos dan juga tengok kontrak konsesi bekal makanan dan lain-lain tu…  Tapi MASEU pulak mintak CEO Ahmad Jauhari Yahya serta Zahrah Zaid, Ketua Pembangunan Sumber Manusia dan CEO Aerospace & Engineering, Azhari Mohd Dahlan supaya letak jawatan…

Pada saya, letak la Bill Gates ke, Donald Trumph ke, Robert Kuok ke, Syed Mokhtar ke dan guna la business plan paling hebat dalam dunia sekali pun, tapi kalau human capitalnya hancur, maka hancur la semua. Kita merancang, tapi orang kat bawah asyik bangkang je kerjanya, kalau plan pun depa takmau ikut plan tu.. boleh berjaya ke?

Kalau nak cari salah orang, bukan boleh selesai pun. burukkan keadaan lagi ada la. Tapi yang penting sekarang ni ialah #selamatkanMAS dulu. Ingat tak masa Kerajaan buat plan untuk selamatkan MAS. Sekali, para pekerja MAS ni tak setuju pulakkk.. depa nak Tony Fernandez blah dari MAS. Tony blah dan MASEU menang…

MASEU tu apa? MASEU ini union pekerja MAS la.. Kalau sesapa dalam MAS yang nak tubuhkan union, kena dapat sokongan MASEU.. kalau tidak, union tu akan kena “taruk” cukup-cukup..NUFAM dah kena dah katanya.. Kiranya MASEU ni “taiko” dalam MAS laaa…

Masa MAS share-swap dengan AirAsia, MASEU ni jumpa PM sebab nak suruh batalkan share-swap tu. PM pun batalkan… Bila Tun M cadangkan supaya MAS diswastakan terus, MASEU ni bangkang lagi. Yalah… kalau MAS diswastakan.. silap-silap kerja pun melayangkan.. MAS yang rugi bertahun-tahun ni ada 20,000 pekerja, SIA yang buat untung berbilion tu ada 14,000 pekerja jer tau…

Lepas tu MAS punya management buat plan pemulihan…MASEU ni bangkang lagi! Perghh!!! Kira MASEU ni betul-betul power laaa.. “taiko” besar punya. Semua depa bangkang! PM depa bangkang, Tun M depa bangkang, Management pun depa bangkang!

Patut pun ramai yang kata majoriti pekerja MAS tu memang sokong parti PEMBANGKANG! Heh! Kalau tak caya, cuba tanya “Malaysiaairlinesfamilies”…mana ada penyokong kerajaan eja BN jadi “Bee End”, kan? kan? kan?


Saya tengok lagak MASEU ni macam “yang paling berkuasa” la dalam MAS ni. Power depa “lebih besar” dari PM, Mantan PM, CEO dan top management MAS. Nak tanya sikit, berapa banyak saham yang depa ada dalam MAS? 90% ke?

Kalau nak ikut, setiap union ni dah tentu la hala tujunya nak jaga kepentingan periuk nasi pekerja. Sekarang ni, MAS tengah “nazak”. Kalau MAS hidup, maka periuk nasi MASEU pun hidup la. Tapi kalau MAS nazak, rasanya MASEU perlu la “ikat perut” sekejap nak bagi MAS bernafas semula, kan? Ikat perut tu kira okay lagi la, kalau “bungkus” terus nanti camana???

Sekarang ni mana yang penting? Survival MAS ataupun survival MASEU?? Tak boleh ke MASEU ni utamakan MAS sekarang Atau memang betul MASEU lebih rela tengok MAS dikorbankan berbanding depa yang berkorban sikit?

Khabarnya, Kerajaan pun dah cakap takmau bail out MAS. Dah fed up! Ye laaa.. saya pun setuju… tak payah la bagi peruntukan bilion-bilion lagi kat MAS.. dah bagi banyak sangat dah dulu… semua tu duit rakyat… duit kita yang bayar cukai ni…

Helooo… rakyat biasa yang bertahun-tahun mencurah dana dalam MAS.. nak travel pun berkira duit ade ke tidak.. Ni sebab kerja MAS dapat travel.. bayar pun seciput jer.. bukan jealous tapi dah tahun MAS tu nazak, berkorbanlah sikit… ni asyik-asyik cakap kerajaan berhak tolong MAS!!  Berhak ape???

Bro.. MAS tu bukan “pusat kebajikan masyarakat”. MAS perlu profit oriented dah sekarang ni. Kalau rugi, bukan saja kita akan hilang MAS, malah maruah negara pun akan tergadai. Korang sayang MAS ke tidak?

MAS tu duta kita beb… kita perlu kempen #selamatkanMAS..

THE DUKE’S BLOG
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

HOT! Yang DAP Cuba Halang Untuk Rakyat Teluk Intan Jadi Kenyataan.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan beberapa inisiatif bagi pembangunan Teluk Intan termasukpembinaan 5,000 unit rumah di bawah program Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) serta penubuhan cawangan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). 

image

Sebagai memenuhi manifesto Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, beliau turut mengumumkan peruntukan sebanyak RM5 juta bagi projek pembangunan di kawasan berkenaan. 

“BN adalah sebuah parti yang berpegang kepada falsafah dan prinsip bahawa BN menetapi janji dan membawa harapan kepada penduduk kawasan ini,”katanya ketika berucap pada Majlis Bersama Rakyat dan pelancaran PR1MA Teluk Intan di sini. 

Bagi projek PR1MA, Najib berkata sebagai permulaan, sebanyak 1,000 unit rumah akan dibina di kawasan itu. 

Projek PR1MA Teluk Intan secara keseluruhannya melibatkan kawasan seluas 202 hektar. 

Projek PR1MA di Teluk Intan melibatkan kerjasama antara Perbadanan PR1MA Malaysia, Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) dan Koperasi Pegawai-pegawai Melayu Malaysia Bhd (MOCCIS). 

Bagi penubuhan cawangan UPSI, Najib berkata kampus berkenaan akan menempatkan 1,000 guru yang akan dilatih dalam bidang vokasional dan teknikal. 

“Kawasan Teluk Intan akan mendapat kesan yang begitu baik (dengan pembinaan cawangan UPSI)…. (cawangan) itu akan cuba siap tiga hingga empat tahun akan datang,” katanya. 

Selain peruntukan RM5 juta itu, beliau berkata sebagai bakal menteri, Anggota Parlimen Teluk Intan, Datuk Mah Siew Keong akan turut menerima peruntukan khas yang dapat digunakan untuk kepentingan penduduk kawasan itu. 

Katanya semua peruntukan yang disalurkan adalah untuk memenuhi permintaan penduduk Teluk Intan. 

Perdana Menteri turut merakamkan penghargaan kepada pengundi Teluk Intan kerana menyokong BN sehingga membawa kepada kemenangan Mah pada PRK Parlimen itu, 31 Mei lepas selepas menewaskan calon DAP Dyana Sofya Mohd Daud dengan majoriti 238 undi. 

“Saya datang untuk memastikan janji-janji (BN) ditunaikan. Saya nak ucap setinggi-tinggi perhargaan kepada pengundi yang menyokong BN. 

“Saya tidak sedap duduk kalau saya tidak turun hari ini untuk berjumpa rakyat Teluk Intan,” katanya. 

Beliau berkata kemenangan itu membuktikan pengundi yakin BN adalah parti yang menepati janji dan membawa harapan baharu kepada penduduk kawasan  itu. 

image

“Kita menang kerana kebolehpercayaan rakyat terhadap BN meningkat. Ramai yang merasakan bahawa jika BN diberi peluang akan berlaku perubahan persekitaran dari segi pembangunan sosio-ekonomi di kawasan itu,” katanya. - Bernama

image

Tags:  

Del.icio.us


Facebook
TweetThis
Digg
StumbleUpon


Copyright © .::Pisau.Net::. [HOT! Yang DAP Cuba Halang Untuk Rakyat Teluk Intan Jadi Kenyataan.], All Right Reserved. 2014.
.::Pisau.Net::.
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Kenyataan terbaru Nasrudin Tantawi Yang Jelas Menghentam DAP!

Korang baca status di bawak AJK Pas Pusat yang juga mantan Ketua Pemuda Pas.
Jelas sekali ketidakpuasan hati Pas terhadap DAP makin membuak-buak apatah lagi tewasnya selepas tewasnya Pakatan Haram di PRK Teluk Intan baru-baru ini.

Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

@realDrMAZA Silap ‘Tahniah’. Yang Sebenarnya ‘Takziah’ Kepada Keluarga Karpal Singh




Komen Abu Aqif : Posting sebelum ini Dr Maza dengan tidak semena-mena mengucapkan ‘tahniah’ di atas kematian mendiang Karpal Singh. Rupa-rupanya itu adalah kesilapan dalam menaip. Beliau telah pun membetulkan kesilapan tersebut namun tiada permohonan maaf langsung dibuat kepada keluarga mendiang Karpal Singh. Saya menyarankan Dr Maza dengan segera memohon maaf kepada keluarga mendiang supaya keluarga mereka yang di dalam kesedihan tidak bertambah terguris hari mereka.



Dan di sini telah membuktikan betapa tidak konsistennya Dr Maza dalam sesuatu perkara. Sikapnya yang muzabzib tidak berubah lagi. Mengambil mudah dalam semua perkara sehingga perkara yang boleh menyentuh hati dan perasaan keluarga si mati pun diambil mudah.

Dan kami harap Dr Maza dapat mengambil iktibar dalam hal ini. Semua manusia melakukan kesilapan. Beliau juga kerap menghentam orang lain bila berlaku kesilapan namun tidak boleh dirinya dikritik apabila kesilapan berlaku kepada diri beliau. Tindakan seperti ini adalah jumud dan tidak profesional malah tidak cocok dengan seorang yang memegang scroll Ph.D.

Jika zaman dahulu, perawi hadith jika kerap melakukan kesilapan seperti ini, riwayatnya tidak boleh diterima. Tertolak sama sekali. Mungkin ini adalah petunjuk kepada kita bahawa, segala pendapat Dr Maza sekarang boleh diragui. Asyik salah posting sahaja. Ini bukan posting seorang Ph.D. Sudah terlalu kerap beliau melakukan kesilapan dalam posting yang boleh mengundang fitnah. Bertaubatlah wahai Dr Maza.

Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan Jalanraya

@realDrMAZA Ucap ‘Tahniah’ Di Atas Kematian @KarpalSinghDAP

@realDrMAZA Silap ‘Tahniah’. Yang Sebenarnya ‘Takziah’ Kepada Keluarga Karpal Singh



Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik “Syndication” di sebelah kiri
- Klik “Grant Permissions
- Klik “Add Facebook Target” dan klik “Add

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..



Abu Aqif Studio
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Terdapat 5 agen Amerika dan Israel yang matikan transponder?? #MH370

Tuan-tuan boleh baca,nak percaya timbang2 sendiri.Kenapa MH370 membawa diri jauh ke lautan yang sangat dalam dan sunyi.

Adakah anda pernah mendengar teori konspirasi mengenai kehilangan MH 370? Perkara ini berlaku seperti ini: Amerika telah keluar daripada Afghanistan, salah satu sistem kawal dan perintah (command and control system – CNC) mereka (yang digunakan untuk mengawal Drone tanpa pemandu) telah dirampas oleh Taliban ketika konvoi pengangkutan Amerika sedang bergerak ke bawah dari salah satu pangkalan di atas bukit.

 Taliban menyerang hendap konvoi tersebut dan membunuh 2 kakitangan Navy Seal Amerika, merampas peralatan/senjata, termasuk CNC yang beratnya 20 tan dan dimasukkan ke dalam enam peti. Peristiwa ini berlaku lebih kurang sebulan yang lalu pada Februari 2014. Tiada liputan dalam peristiwa ini. http://america.aljazeera.com/articles/2014/2/23/taliban-ambush-killsscoresofafghantroops.html

Apa yang Taliban mahu ialah wang. Mereka mahu menjual sistem CNC tersebut kepada Rusia atau China. Rusia terlalu sibuk dengan urusan di Ukraine. China pula amat dahagakan teknologi sistem ini. Bayangkan jika China dapat menguasai teknologi di belakang sistem CNC ini, semua Drone Amerika akan tidak berguna lagi.

Oleh itu China telah menghantar lapan saintis pakar pertahanan mereka untuk memeriksa sistem yang dirampas tersebut dan bersetuju untuk membayar jutaan dollar untuk itu.

Sekitar awal Mac 2014, lapan saintis China tersebut bersama 6 peti melakukan perjalanan mereka ke Malaysia, dengan berpendapat laluan ini adalah yang terbaik untuk mengelakkan dari dikesan. Kargo ini kemudian disimpan dalam Kedutaan China di bawah perlindungan diplomatik.

Sementara itu, Amerika dengan bantuan perisikan Israel, bersama-sama merangka pelan untuk memintas dan menawan semula kargo tersebut. China berfikiran adalah lebih selamat untuk mengangkut kargo tersebut menggunakan pesawat awam untuk mengelakkan syak wasangka. Lagipun penerbangan terus dari KL ke Beijing mengambil masa hanya 4 jam setengah, dan Amerika dipercayai tidak akan merampas atau memudaratkan pesawat awam itu.

 Jadi MH370 adalah pilihan yang terbaik. Terdapat 5 agen Amerika dan Israel, yang sudah biasa dengan operasi Boeing 777 di dalam pesawat ini. 2 warga “Iran” dengan pasport curi kemungkinan diantaranya.

Sebaik sahaja MH370 meninggalkan ruang udara Malaysia dan melapor diri kepada kawalan udara Vietnam, satu pesawat AWACS Amerika telah menyekat isyarat komunikasi mereka (jammed the signal), mematikan sistem kawalan juruterbang dan menukar kawalan kepada mod kawalan jauh (remote control).

Pada ketika itu pesawat hilang ketinggian secara tiba-tiba untuk seketika. Bagaimana AWACS boleh melakukannya? Ingat peristiwa 911? Selepas peristiwa itu, semua pesawat Boeing (Airbus dan mungkin semua) dipasang dengan sistem kawalan jauh untuk menentang rampasan pesawat oleh pengganas.

 Sejak itu semua Boeing boleh terbang dengan kawalan jauh oleh menara kawalan di daratan. Sistem kawalan jauh yang sama digunakan untuk mengawal pesawat pengintip tanpa pemandu dan Drone. Seterusnya, 5 agen Amerika dan Israel mengambil alih kawalan pesawat, mematikan transponder dan sistem komunikasi yang lain, mengubah laluan dan terbang ke arah barat.

Mereka tidak terbang timur, ke Filipina atau Guam kerana Laut China Selatan dan keseluruhan ruang udaranya diawasi sepenuhnya oleh radar dan satelit pengawasan China. Radar tentera Malaysia, Thailand dan India sebenarnya telah mengesan pesawat yang tidak dikenali itu tetapi seperti dijangka mereka bertindak balas secara tidak profesional.

 Pesawat itu kemudian terbang ke atas Sumatra Utara, Anambas, India Selatan dan kemudian mendarat di Maldives (beberapa penduduk kampung menyaksikan pendaratan pesawat), mengisi minyak dan meneruskan penerbangannya ke Deigo Garcia, Pangkalan Udara Amerika di tengah-tengah Lautan Hindi.

 Sebaik mendarat, kargo dikeluarkan dan kotak hitam ditanggalkan. Penumpang disenyapkan (dibunuh) melalui kaedah secara semula jadi, iaitu kekurangan oksigen. Mereka percaya hanya orang mati sahaja yang tidak akan membocorkan rahsia.

Pesawat MH370 dengan penumpang yang sudah mati sekali lagi berlepas dan diterbangkan dengan kawalan jauh menuju selatan Lautan Hindi, untuk menjadikan orang percaya bahawa pesawat kehabisan minyak dan akhirnya terhempas ke lautan, dengan menyalahkan kapten dan pembantu juruterbang yang degil.

Amerika telah melakukan persembahan yang baik. Pertama, mereka mengalihkan semua perhatian dan usaha carian di Laut China Selatan padahal MH370 terbang ke arah barat ke Lautan Hindi. Kemudian mereka dengan bantuan media-media mereka telah mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang bercanggah dan bukti-bukti untuk mengelirukan dunia.

 Australia memainkan peranan sebagai pembantu pelakon. Jika dilihat usaha yang dibuat oleh China, dari segi bilangan pesawat carian, kapal dan satelit, mula-mula mencari di Laut China Selatan, kemudian di Selat Melaka dan Lautan Hindi, ini agak luar biasa. Ini menunjukkan bahawa China amat prihatin, bukan kerana ramainya penumpang awam China, tetapi lebih kepada nilai tinggi kandungan pesawat dan nyawa lapan ahli-ahli sains pertahanannya.

 Jangan percaya cerita? Saya tidak mengharapkan anda untuk mempercayai tetapi mari kita tunggu dan lihat bagaimana episod ini mendedahkan diri akhirnya nanti. Atau mungkin ia tidak akan berlaku sehingga kemunculan Snowden (Edward Snowden – pakar komputer US, bekas kakitangan CIA yang berpaling tadah dan mendedahkan pelbagai program dan dokumen rahsia US).SUMBER

WALLAHUALAM….
Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

SIAPA SITI KASSIM NI YANG MENGELAR ORANG MELAYU ‘BODOH’? DIA PULAK BANGSA APA?

RABU, 05 MARCH 2014

PUTRAJAYA 5 Mac – Seorang peguam yang kononnya membawa imej keamanan semasa perhimpunan umat Islam mempertahankan Kalimah Allah di Istana Kehakiman hari ini menggelarkan orang ‘Melayu bodoh’.

Siti Kasim yang hadir membawa bunga sebagai lambang keamanan mendakwa, tindakan kira-kira 2000 orang yang berhimpun tersebut adalah sia-sia kerana tidak semua bangsa melayu di negara ini menyokong tindakan mereka.
alt
Kumpulan NGO sedang bersolat hajat di hadapan Mahkamah di Putrajaya.Rakyat News
Amboi, nak tayang anu tu ke. Isss..Isss…memalukan

“Apa yang mereka buat ini menunjukkan melayu itu bodoh dan mudah diperbodohkan. “Mereka tidak mewakili setiap rakyat di Malaysia kerana masih ramai lagi penduduk di Malaysia yang menyokong penggunaan Kalimah Allah ini,” katanya kepada pemberita di perkarangan Istana Kehakiman di sini.
Siti memberitahu isu penggunaan Kalimah Allah ini merupakan perkara yang kecil dan tidak perlu diperbesarkan oleh umat Islam di Malaysia. Katanya, tindakan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam yang mengetuai perhimpunan tersebut adalah bahaya dan mengancam keselamatan orang lain.
“Kita tidak mahu timbul perbalahan hanya kerana ‘satu perkataan’, kenapa umat Islam di Malaysia terlalu ‘istimewa’, perkataan Allah telah digunakan oleh pelbagai masyarakat di seluruh dunia.
Rakyat News
Apa lagi yang si wanita gemok ni tk puas hati? Kata lawyer, betul ke?
“NGO-NGO yang hadir hari ini tidak membawa suara orang-orang melayu dan tindakan mereka ini sebenarnya sangat ganas dan mampu menimbulkan ancaman keselamatan terhadap rakyat di negara ini,” ujarnya.

Siti turut mengetuai kumpulan Melayu Islam yang dipercayai turut menyokong tuntutan COMANGO dan telah menyampaikan bunga kepada paderi sebagai tanda sokongan penggunaan kalimah Allah kepada penganut kristian selepas sidang mahkamah ditangguhkan.
P/S ~ Apa nak jadi le dengan orang-orang Melayu kita sekarang ni. Langsung tak menghormati agama sendiri. Tengok je le wanita yang bernama Siti Kassim (seperti dalam gambar) yang terang-terang menyokong agama Kristian menggunakan kalimah “Allah’. Dan cuba tengok cara dia berpakaian (perkataan Allah Tuhan Seluruh Alam pada T-shirt yang dia pakai) depan dia punya anu pulak tu. Memalu dan menjijikkan. Terdedah sana, terdedah sini. Apa, dia ingat barang dia baik sangat ke? Dah le gemuk macam apa…..siapa si Siti Kassim ni yang sebenarnya? Apa dia mahu? Ayuh….pihak yang berkenaan, siasat dan tahan wanita ini. Perosak makhlok. Wasallam ~ IBM
TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA” 

Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai )
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Wanita ini melalui detik yang cukup memilukan gara-gara ketiadaan bekalan air.

5 hari lepas, saat mendukacitakan dalam hidup Holifah Siman apabila dia keguguran bayi kembar dalam kandungannya.

Dia yg sebelum itu dalam perjalanan pulang membawa baldi berisi air ke tingkat tiga rumahnya merasa sesuatu mengalir sebelum menyedari dia mengalami pendarahan.

Segera ke klinik berhampiran, doktor mengesahkan dia keguguran kedua-dua bayi yg sudah berusia 3 bulan.

Menurutnya dia terpaksa mengggunakan kudrat sendiri berikutan suaminya tiada pergi bekerja.



KUALA LUMPUR: Five days ago, Holifah Siman lost her twins during early pregnancy.

It happened when she and residents of Taman Impian Ehsan had to carry water to their homes during the prolonged water crisis.

The mother of two, who was three months’ pregnant with the twins, had almost reached home on the third floor of her apartment block when she felt the trickle of blood down her thighs.

“I immediately went to a nearby clinic and the doctor confirmed that my babies were gone,” she said, tears welling in her eyes, when interviewed at the Apartment Rakyat yesterday.

Holifah, 30, was among the women who had to carry pails of water from a tank delivered by Syabas trucks to the area in the absence of their husbands who were at work.

“I had to do it (carrying the water). Otherwise, the supply would finish by the time he gets home,” she said, adding that she was able to handle chores on her own before the miscarriage.

Another resident, Norashikin Abdul Hadi, who is six months’ pregnant, said the family could not wait for her husband to return home to fetch the water.

“Life has been so hard. When are we going to have our taps running again?” she asked.

Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Rakan Akrab Pasangan Malaysia yang ditahan di Sweden pula tampil menceritakan hal kebaikan sebenar!

Hampir semua rakyat Malaysia sudah sedia maklum mengenai pasangan warga Malaysia yang ditahan di Stockholm, Sweden. Mereka ialah Encik Azizul Rahim Awaluddin dan Puan Shalwati Norshal.. Dan anak-anak mereka Aisyah, Ammar, Adam dan Arif.

Alhamdulillah ramai insan di Malaysia memberi pandangan yang baik dan mendoakan mereka.. Aku ucapkan terima kasih dan berharap doa dan solat hajat diteruskan untuk kebebesan mereka.. Tapi pada masa yang sama ramai juga yang memberi pandangan negetif dan buruk terhadap mereka ini.
Maka hari ni Insyallah aku nak cerita pengalaman aku sebagai antara insan yang rapat dan amat baik dengan mereka.. Bagi memberi gambaran sebenar siapakah mereka ini yang dituduh suka mendera anak..

Gambar asal dari keratan akhbar.. Kenangan terakhir aku bersama Uncle Azizul dan Auntie Shal @ Stockholm, Sweden – September 2011..

Kepada mereka yang menfitnah pasangan baik dan prihatin ini.. Aku mohon berhentilah daripada berbuat dosa sedemikian.. Dan pada mereka yang terus memberi kata hina dan tomahan tanpa usul periksa apatah lagi tidak pernah berjumpa atau mengenali mereka.. boleh berhenti dari membuat perkara tersebut.. Dan sila berhenti dari share perkara fitnah di Facebook dan Twitter..

Aku mengenali mereka buat pertama kali di Johannesburg, Afrika Selatan pada tahun 2005.. Ketika itu aku menuntut di University Islam Darul Uloom Zakariya.. Encik Azizul atau dengan panggilan Uncle Azizul.. Seorang yang amat mesra dengan kami ( pelajar Malaysia ).. Kerana keprihatinan beliau dan isteri Auntie Shal selalu bertanya khabar dan memberi pertolongan kepada pelajar.. Membuatkan semua pelajar mengenali dan menghormati beliau.. Mahu pun pelajar dari Indonesia, Brunei, Singapore, Kemboja, Vietnam dan juga Thailand..

Uncle Azizul dan Auntie Shal tidak pernah lupa dan segan silu menjemput kami pelajar Malaysia untuk hadir kerumah beliau di Sandton City, Johannesburg.. Bagi memeriahkan suasana jika ada majlis makan2 dan BBQ sesama rakyat Malaysia.. Malah dalam majlis keagamaan seperti tahlil, doa selamat, awal muharram, dan sebagainya beliau bersama isteri tidak pernah lupa untuk menjemput kami hadir bagi mengimamkan solat, azan, memberi tazkirah ringkas dan sebagainya..

Senyuman terukir
dengan hasil tangkapan
Bersama warga Malaysia yang lain pada
Hari Raya Aidilfitri @
Di Kedutaan besar Malaysia Sweden..


Mereka selalu ceria
untuk ke sekolah :D
Bersama Ammar dan Adam..
Bukit belakang rumah di Spanga, Sweden
Bersama warga Malaysia yang lain di Afrika Selatan pada ketika itu Duta Malaysia Dato’ Yahya (2004), Tim. Duta Tuan Ilham Ilyas, Kakitangan Wisma Putra Abg Rohaizat, Auntie Maznah, Kak Shima (2008), Uncle Kamaruddin (2004), Uncle Wan Aizan, Abang Isharudin (2008), Pengarah JPM Dato’ Rani (Dec 2006), Abang Tasya JPM (2004) dan Abang Azrul JPM (Oct 2008)..

Kakitangan MinDef DA Kolenel Dato’ Ibrahim (2005), Sarjen Nazri (2004) dan Sarjen Yusoff (2008), TC Matrade Encik Mansor (2005), ATC Abang Norman (2007), Malaysia Airlines South Africa Manager Encik Yusno dan Encik Zulkarnain, Kakitangan Tourism Malaysia Abg Eddy Mazlan, Encik Rahman (2004) dan Encik Syahreem Tan (2007), Termasuklah ahli perniagaan Malaysia di Afrika Selatan Encik Wan Batu, Encik Wan Zul , Mejar (B) Amin dan bersama keluarga masing2.. 

Kesemua mereka ini mengenali rapat dan mengakui sifat baik ibu bapa yang ditunjukan uncle azizul dan auntie shal.. Tiada seorang pun dari mereka ini bersetuju dengan tuduhan pihak sweden.. Malahan Auntie Shal adalah seorang guru yang telah mengajar lebih 10 tahun di Sekolah Seri Putri.. Dikenali ramai pelajar dengan panggilan Miss Shal.. Kebaikan, keikhlasan dan keprihatinan Auntie Shal terhadap pelajar diakui oleh bekas2 pelajar Sekolah Seri Putri..

Hantar Arif sehingga kedalam kelas sekolah di pagi hari..

Sebagai pelajar paling rapat dengan family Uncle Azizul ketika di afrika selatan.. Aku selalu dipanggil oleh Uncle Azizul untuk hadir ke rumah beliau untuk mengajar Aisyah, Ammar, Adam dan Arif mengaji dan solat.. Dan pizza buatan aku amatlah disukai mereka berempat yang riang ini.. Sehingga ketika mengunjungi mereka di Sweden pada tahun 2011.. First thing yang Aisyah dan Ammar minta ialah ” abang afif buatlah pizza.. kitorang nak makan pizza..”

Seminggu hampir 4-5 kali aku buat pizza untuk mereka..
Di Johannesburg, South Africa mahu pun Stockholm, Sweden..
Adam di rumah mereka di Sandton City, Johannesburg

Kadang2 hampir setiap weekend aku datang ke rumah mereka semasa di Afrika Selatan.. Alhamdulillah selama 5 tahun tak pernah aku lihat kanak2 ini dipukul seperti yang dituduh mahupun kesan pukulan apatah lagi deraan.. Sebagai seorang guru auntie shal sendiri tahu bagaimana mendidik anak2 beliau.. Dan aku pernah menjadi wakil keluarga untuk Aisyah, Ammar dan Adam di sekolah.. Alhamdulillah tak pernah dengar cikgu mengadu ternampak kesan deraan atau pukulan pada mereka..

Arif tertidur sewaktu
konvoi beraya..
Ammar dan Adam
selalu bermain dan tidur di bilik aku

Pada tahun 2011 sekali lagi aku berpeluang untuk menyambut ramadhan dan syawal bersama mereka sekeluarga di Stockholm, Sweden.. Selama lebih sebulan aku tinggal bersama mereka.. tiada banyak perubahan pada mereka sekeluarga.. Semua seperti biasa kecuali melihat aisyah, ammar, adam yang makin membesar.. dan arif sudah memulakan sesi persekolahan..

Alhamdulillah dengan cara didikan dari ibu bapa yang baik dan tanpa paksaan Ammar yang baru berumur 11 tahun mampu berpuasa di bulan Ramadhan yang pada ketika itu musim panas – siang selama 18 jam di Sweden.. Dan aku menjadi saksi melihat keupayaan ammar dengan secara rela walau beberapa kali auntie shal memberi nasihat supaya berbuka jika tidak dapat menahan puasa..

Sifat baik Uncle Azizul dan Auntie Shal memang disenangi ramai ketika di Johannesburg, South Africa.. Credit photo to – Uncle Wan Batu..

Solat adalah perkara utama yang diberi tumpuan oleh uncle azizul dan auntie shal.. Alhamdulillah selama sebulan ramadhan di Sweden.. Keluarga ini tidak pernah meninggalkan solat subuh, magrib, isya’ dan terawih secara berjemaah.. Kemeriahan ramadhan bertambah lagi apabila seorang pelajar super senior auntie shal iaitu Kak Melati yang baru habis Master di Denmark datang menziarah untuk seminggu lebih..

Dan antara pelajar auntie shal yang lain iaitu Ilham Ainaa dan Nabila yang aku kenali.. yang sedang menyambung pelajaran di United Kingdom juga mengakui kebaikan dan keprihatinan “Miss Shal” semasa di Sekolah Seri Putri..

Uncle Azizul (Kanan).. Bersama Kakitangan dan pelajar..
Auntie Shal (kiri) bersama pelajar dan warga Malaysia
Di  Sukan ASEAN – Pretoria, South Africa

Aku bukan membuat cerita untuk menutup apa yang telah dituduh pada awalnya.. tapi semua terjadi adalah salah faham guru kelas Adam yang memikirkan bahawa ibu bapa mereka memukul dan mendera dengan teruk jika anak2 mereka tidak solat apabila adam dengan tidak sengaja dan tanpa niat memberitahu kepadanya..

Auntie Shal bertudung hitam.. Di senangi dan di hormati oleh warga dan pelajar Malaysia semasa di South Africa..

Mengharapkan doa dari semua warga Malaysia.. Semoga Encik Azizul Rahim Awaluddin dan Puan Shalwati Norshal dibebaskan secepat mungkin.. Syukur alhamdulillah anak2 mereka sudah dibawa pulang.. Solat hajat untuk kebebsan mereka masih diteruskan oleh pelajar agama yang mengenali mereka di Afrika Selatan, Zambia, Mesir, Yemen, Jordan, Saudi mahupun di Malaysia.. Moga hari ni kita doakan mereka yang susah  dan insyallah bila kita susah  Allah membuka hati orang lain untuk mendoakan kita.. Sekian terima kasih.. - TIMETRAVELAFIF

Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

[Iklan] Mouse Yang Boleh Scan. Canggih..!!





Komen Abu Aqif: Ini adalah iklan. Bukan video ceramah ^__^

Tolong iklan untuk Pustaka Ilmu Islam. Mouse ni boleh scan. Gosok je apa pun dokumen terus scan. Senang btul. Saya dah guna. Memang best. Tak perlu scanner yang besar². Kalau kerja yang selalu travel tu memang berbaloi. Fungsi mouse sama je cuma ditambah scanner pada mouse tu.

Kalau berminat sila lihat iklan mereka di Pustaka Ilmu Islam.







Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik “Syndication” di sebelah kiri
- Klik “Grant Permissions
- Klik “Add Facebook Target” dan klik “Add

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..
Abu Aqif Studio
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Ambiga Longlai Di Mahkamah Tinggi – Saifuddin Nasution, Dr Dzulkefly Ahmad & 3 Yang Lain Berkongsi Bayar Kos Mahkamah RM10,000

Foto – Rakyat News

Peguam Dato’ S. Ambiga kelihatan longlai apabila gagal ketika mewakili Saifudin Nasution (PKR) dan Dr Dzulkefly Ahmad (PAS) serta tiga yang lain dalam kes saman memohon pemecatan tujuh anggota Suruhanjaya Pilihan Raya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Malahan kelima-lima pemohon telah diarahkan membayar kos mahkamah RM10,000.

Dalam pada itu menurut laporan Bernama, dalam penghakiman bertulisnya, Hakim Dato’ Rosnaini Saub berkata anggota SPR memiliki keistimewaan sama seperti seorang Hakim Mahkamah Persekutuan.

“Ini bermakna mereka hanya boleh dipecat daripada jawatan oleh tribunal yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong.

“Tindakan memfailkan saman dan memohon satu perintah untuk memecat defendan sebagai anggota SPR boleh dianggap sebagai satu percubaan bagi melangkau atau memintas peruntukan Perkara 114(3) Perlembagaan Persekutuan dan merupakan satu penyalahgunaan proses mahkamah,” katanya.

Rosnaini berkata berdasarkan Perkara 118 Perlembagaan Persekutuan, satu-satunya kaedah untuk mencabar keputusan pilihan raya ialah dengan memfailkan petisyen pilihan raya.

“Hanya hakim mahkamah pilihan raya yang boleh mengisytiharkan mana-mana pilihan raya sebagai batal dan tidak sah. Mahkamah ini bukan mahkamah pilihan raya, oleh itu, saya tidak boleh memberikan relif yang dipohon plaintif,” katanya.
AKAR UMBI
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Skandal China DollGate yang dikhuatiri bakal mengeruhkan lagi hubungan Jepun dengan Negara China.

19 Januari: Negara Jepun dikejutkan dengan kehadiran adiwira baru di Lapangan Terbang Narita hari ini. Adiwira tersebut yang terkenal dengan kuasa anti arsenik dan kuasa kebal skandal hanya dikenali dengan nama Ultraman BlakangTaro. Pihak imigresen Jepun yang juga merupakan AJK UMNO Bahagian Kyusyu terpaksa menafikan kemasukan adiwira baru tersebut dengan DUA alasan iaitu:

1) Jepun sudah pun mempunyai begitu banyak Ultraman, termasuklah dari kelompok adik beradik Taro dan kemasukan Ultraman yang baru ini bakal menjadikan negara pulau tersebut semakin sesak; dan

2) Ultraman BlakangTaro ini dikesan mempunyai Skandal China DollGate yang dikhuatiri bakal mengeruhkan lagi hubungan Jepun dengan Negara China.

Ultraman BlakangTaro telah selamat dihantar pulang semula hari ini – TokyoKini

image

Pisau kata ” depa dah tuduh Jepun subahat dengan umno kekekek”

Tags:  

Del.icio.us


Facebook
TweetThis
Digg
StumbleUpon


Copyright © .::Pisau.Net::. [Skandal China DollGate yang dikhuatiri bakal mengeruhkan lagi hubungan Jepun dengan Negara China.], All Right Reserved. 2014.
.::Pisau.Net::.
Source Blog

ANGGOTA RELA YANG MEMALUKAN!!

SABTU, 04 JANUARI 2014

“HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI”

Di Kucing, Sarawak berlakunya insiden yang memalukan. Ibarat “harapkan pagar, pagar makan padi”, begitulah yang dapat disimpulkan terhadap dua anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) yang bertugas menjaga kediaman rumah Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar pada 24 Disember lalu. Mereka bersama seorang lagi suspek yang disyaki cuba memecah masuk kediaman itu telah ditahan polis awal pagi kelmarin.


Wan Junaidi berkata, beliau mengucapkan tahniah kepada polis yang cekap dan menjalankan tugas dengan baik. Menurutnya lagi, beliau akan membuat perbincangan dengan Rela bagi melihat mekanisme tertentu bagi memastikan anggota-anggotanya telah ditapis. Ini kerana tidak mahu kejadian yang berlaku seperti ini berulang dan terjadi pada orang lain, katanya. Beliau berkata demikian ketika mengulas kejadian itu selepas menyerahkan Bantuan Kecemasan Ahli Parlimen P193 Santubong di sini hari ini.

Dengan berlakunya insiden seperti itu, maka, nama baik Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) akan tercemar. Kepercayaan orang ramai terhadap Rela akan menurun. Maka, sudah wajarlah jabatan tersebut mengambil satu tindakkan bagi membersihkan nama mereka dan pastikan pengambilan anggotanya baru nanti diteliti dan ditapis dengan sempurna. Betul, bukan semua anggotanya berperangai seperti itu, tapi, bak kata perpatah, disebabkan seekor kerbau semua lumpurnya terbalik. Oleh itu hati-hati. Sekian dari saya ~ IBM

“TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA”

Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai )
Source Blog

Copyright © 2013. All Rights Reserved.