Umno Blogger Directory

The Unspinners

JIjah boleh bawa KIPAS ke forum “test” kebolehannya nak jadi MB

SHAH ALAM – Pengerusi Pakatan Anak Selangor Menyokong Menteri Besar (Pasmeb), Mazli Saring percaya berita palsu yang disebarkan mengenai peletakan jawatan Menteri Besar Selangor dilakukan oleh ahli PKR sendiri.

“Saya yakin yang membuat kenyataan ini adalah daripada PKR. Saya bukan menuduh tetapi melihat kepada krisis yang berlaku; tidak mustahil daripada PKR.

 “Sejak pemilihan PKR pelbagai fitnah dibuat bukan sahaja yang dilaporkan media,”  ketika ditemui selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam, semalam.

Beliau membuat laporan polis kerana bimbang fitnah yang dibuat seolah-olah cuba melaga-lagakan institusi diraja dan pentadbiran kerajaan Selangor.

“Menteri besar dilantik dan mendapat perkenan sultan. Kalau nak tukar menteri besar pun tunggulah habis penggal, jangan sekarang, sekerat jalan dah nak tukar.

“Rakyat sekarang merasai apa yang lebih baik daripada pemerintahan BN terdahulu. Saya selaku anak Selangor menyeru pihak terbabit berhenti menyebarkan berita tidak betul ini demi keharmonian bersama,” katanya.

————————–

Sambil itu, PASMEB juga cabar Datin Wan Azizah untuk terima cabaran dan hadhir ke satu forum terbuka untuk bentangkan rancangan pentadbiran beliau dan cara beliau akan selesaikan masaalah-masaalah Selangor yang disebut.

Kata mereka, Wan Azizah mahu di “test”. Mereka tak sebut tapi dijangka Wan Azizah dibenarkan bawa kipas untuk bantu sejukkan beliau bila kepanasan.

Rasanya Wan Azizah tak akan terima sebab dia bukan tahu cara tadbir dan selesaikan masaalah Selangor. Dia hanya retorik dan tak faham pun masaalah rakyat.

Tanya rakyat permatang Pauh apa dibuat di sana? Tanya rakyat Kajang berapa kali dia ke sana selesaikan masaalaah?

Dia hanya sibuk nak berpolitik dan ikut si jubur
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Hadi dirasuah KETUM dengan jawatan dalam Ulamak Sedunia?

Selama beberapa minggu kita difahamkan Haji Hadi menolak KIPAS dari menjadi MB Selangor atas sokongan kepada TSKI.

Rupanya ada cerita …

Tak dapat sogok wang, sogok pink form, kontrak, PLC dll. Ada kala sogok perempuan. Ada pula jawatan dalam parti atau kerajaan.

Pertama kali dengar sogok guna jawaran dalam persatuan ulama. Memang pakar Anwsr Ibrahim dalam bab rasuah dan sogok.

Dulu UMNO dotosakkan dengan rasuah, kini PAS pun dibeli hingga Ulamak hilang kuasa dengsn rasush dalam PAS.

Akhurnya ulamsk pun.dapat dirasuahnya.

Harap ada yg dalam PAS bertanya, jika Anwar hormat ulama, kenapa tak ikut cakap ulamak dan berhenti lakukan zina bisexual????
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Unspinners terima e-mail SPRM yang meyakinkan

Unspinners menerima email berkenaan isu di atas tempuh hari. Kandungan email tersebut amat melegakan dan meyakinkan kami sebagai rakyat.

Bukan sebab Ronnie Liu akan ditangkap dan disumbat dalam penjara supaya dia hukum di atas penyelewengan yg telah dilakukannya sebagai exco kerajaan negeri Selangor.

Sebabnya email tersebut menunjukkan SPRM memantau blog dan media sosial. Ia menunjukkan mungkin sekali sebarang pendedahan yg kita buat di blog diambil perhatian.

Kena fahamlah bahawa untuk jadi kes perlu siasat dulu dan kumpul bukti untuk mahkamah. Itu tak mudah.

email tersebut:

Bismillahhirrahmanirrahim

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته dan salam 1Malaysia

Y. Bhg. Dato’/Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Bersama ini disertakan Kenyataan Media Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia untuk hebahan media Y. Bhg Dato’/Tuan/Puan bertarikh hari ini, 16 Ogos 2014 bertajuk

SPRM Nafi Laporan Sebuah Blog Berkaitan Penahanan Bekas Exco Selangor Ronnie Liu

Perhatian dan kerjasama Y. Bhg Dato/Tuan/Puan dalam menyiarkan kenyataan media ini didahului ucapan terima kasih.

ANDA BOLEH LAKUKAN PERUBAHAN

PERANGI RASUAH

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

Bahagian Komunikasi Strategik,
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia,
Aras 7, Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)
Blok D6, Kompleks D
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62007 Putrajaya.

Tel: 03-8886 7659
Fax: 03-8888 9528
bkk@sprm.gov.my

Hmmm … kalsu gitu informer kita tu tak boleh pakailah. Orang DAP memang tak boleh pakai.

Lain kali jangan guna info dia …

The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Idris Ahmad calun MB pakar “tengok kemaluan wanita”?

Nama ADUN Ijok Idris Ahmad muncul sebbagai salah satu nama yang akan dicadangkan sebagai MB kepada Sultan.

Berikut berikut diterima:

Adun Ijok, Idris Ahmad mendakwa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) lemah dan tidak yakin terhadap Islam berikutan rampasan bible dalam bahasa melayu yang dibuat oleh Jabatan berkenaan sebelum ini.

Idris menyifatkan JAIS tidak memainkan peranan terhadap penyebaran Islam sehingga menyebabkan orang melayu kurang yakin terhadap agama sendiri.

Adun terbabit juga mahu JAIS menyalahkan diri sendiri jika orang melayu tidak yakin terhadap Islam, dan bukannya menyalahkan Bible dalam bahasa melayu yang dihasilkan oleh pihak gereja.

Demikian berita dari Utara News

Nampaknya calun yang mahu di cadangkan bersama Wan Azizah ke Sultan hanya pak turut yang akan sembah kaki evangelis dan Islam Liberal yang sesat dalam PKR

Yang bab pakar dalam hal tengok kemaluan wanita, kena baca latarbelakang dan komen mengenainya oleh blog bekas PKR faction Wan Azizah/Zaid/Khalid di SINI

Baik-baik doc … bila naik kamu dipuja, jatuh kelak kamu dihina PKR ni 
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Rafizi’s Kajang move is now Anwar’s Kajang disaster

Opinion polls showed that public opinion about the Selangor government has gone down. The anti-Khalid gang has been quick to blame Khalid for the erosion in support but the real plunge began after the ill-conceived Kajang Move.

Most Selangorians did not buy the arguments for the Kajang Move because it was so nonsensical. Only the blindly loyal gave it their grudging support.

For instance, one of the arguments claimed that the Kajang Move was needed because Najib was about to be toppled from power and Umno would soon fall to the ultras led by Tun Dr Mahathir Mohamad. Once that happened, there would be a fullblown manipulation of racial and religious controversies which only another Mentri Besar like Anwar could handle.

Another argument claimed that the Kajang Move was to make Selangor doubly better so that it could become a showcase for Pakatan and a launchpad to take over Putrajaya.

Nothing of that sort has happened. Najib is in full control of Umno while Selangor has gone from Putrajaya launchpad to a political war zone. Worse, PKR’s standing has been tarnished by a problem-riddled party polls.

The Kajang Move has been an epic disaster.

The PAS stand on the Mentri Besar post is a serious setback for PKR and particularly for Anwar. He seems to have lost that magic touch and his party has lost its hold over the Selangor middle ground.
The Selangor population is quite sophisticated and informed. They supported Pakatan because they thought the coalition would be a more principled and better government.

Instead, they saw how PKR engineered an unnecessary by-election by forcing a sitting assemblyman to quit. Then they tried to force a popular Mentri Besar to resign for an untested woman.
Dr Wan Azizah has found herself taking one step forward and two steps backwards.

Read in full in the Star HERE
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Khalid buka dengan mesra sama UMNO, Ada apa-apa ke?

Khalid dapat sokongan PAS dalam DUN Selangor. Tiba-tiba berbuka dengan PM semalam ….

Parpukari bertanya:

Ini program BN dimana PM turun dan seperti korang tengok Khalid Ibrahim turut serta bersama PM di Masjid Bukit Jelutong.
Apakah isyarat ini? Dengar cerita pergolakan dalaman PKR semakin memuncak. Gesaan utk Khalid meletakkan jawatan semakin kuat.
Apakah Khalid Ibrahim mempunyai perancangan beliau tersendiri? Seperti yang telah aku katakan sebelum ini aku memang menyokong penuh agar Khalid Ibrahim terus kekal sebagai MB Selangor.

Pasti pembangkang dah mula sumah seranah:

Jumaat, 11 Julai 2014

HARAM JADAH PUNYA KHALID IBRAHIM

Petang tadi YAB Perdana Menteri meluangkan masa untuk sama sama berbuka puasa di Bukit Jelutong Shah Alam yang juga disertai oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Walaupun berbeza pandangan politik,  tapi jelas dalam kemesraan yang kita lihat, Khalid Ibrahim lebih mesra dilayan oleh pemimpin Barisan Nasional sementara dalam pakatan sendiri pelbagai tohmahan dilemparkan kepada beliau tambahan pula kini kerusi Menteri Besar sedang panas direbut oleh pemimpin pakatan sendiri.

Desas desus yang mengatakan bahawa Khalid akan disingkirkan nampaknya bakal menjadi kenyataan apabila ada penganalisa politik tanah air mula mengatakan bahawa satu undi tidak percaya akan diusulkan kepada Khalid ekoran ketidak relaan beliau meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar.

Khalid pula baru baru ini seolah olah mencabar PKR dengan mengatakan bahawa beliau sanggup berperang demi untuk mempertahankan jawatan yang beliau sandang kini sebagai CEO negeri Selangor.

Dengan kelihatan gambar keakraban Khalid bersama Perdana Menteri serta pengerusi badan perhubungan UMNO Selangor sudah pasti ayat yang keluar dari pemimpin kanan atau tertinggi PKR akan mengatakan “HARAM JADAH PUNYA KHALID”.

Ayat ini biasa kita dengar daripada Anwar apabila beliau tidak berkenan dengan seseorang atau sesuatu perkara.

Walaupun Khalid menjadi pemimpin kerajaan negeri dan beliau dari parti pembangkang di Malaysia itu tidak bermakna Khalid di pinggirkan dan Sangkakala dengar tadi sudah ada kenyataan dari Perdana Menteri sendiri bahawa beliau boleh bekerjasama dengan Khalid.

Apa maksud kerjasama yang dinyatakan tu? Adakah ianya akan menjadi satu titik tolak persefahaman diantara Khalid dengan kepimpinan negeri Selangor?

Kita nantikan dan tunggu apa yang bakal berlaku.
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Nik Nazmi tingkatkan syiar Islam dengan bina gereja bulan Ramadan

1 lagi Gereja Emmanuel Terbesar di DUN Seri Setia, Parlimen Kelana Jaya bakal dibina di hadapan Mentari Court.

Adakah pihak UMNO/PAS SINONIMNYA ISLAM mengambil bahagian dalam BANTAHAN. Jikà tiada bantahan difahamkan projek binaan GEREJE EKSLUSIF 4 TINGKAT berhadapan Pangsapuri Damai, belakang Restoran Aliff ini akan dimulakan pembinaan pada hujung Julai yakni menjelang Hari Raya Aidildilfitri 2014.

Tahniah kepada YB Nik Nazmi ADUN SERI SETIA, Tuan Halimey AHLI MAJLIS MBPJ ZON 24 yang telah berjaya merobohkan GERAI HARAM dibelakang tapak gereja.

Masih ingatkah lagi peristiwa YB Gwo Burne Loh Ahli Parlimen Kelana Jaya di tumbuk oleh Pegawai Khas YB Nik Nazmi di TAPAK SURAU Blok 4 DESA MENTARI, PETALING JAYA dalam bantahan kaum india menghalang pembinaan surau di padang berkenaan. Akhirnya pemimpin PAS tewas ditangan kaum BUKAN ISLAM…..

Terkuburlah surau yang kononnya terpaksa DIBATALKAN sedangkan ketika itu difahamkan tapak berkenaan telah diluluskan oleh Exco Agama ketika itu. Persoalannya RAPUHNYA PERJUANGAN AGAMA OLEH PAS. Apakah dasar mahupun TERAS ISLAM telah terkubur……Suatu kekecewaan yang telah sekian lama dipendam diluahkan jua.

Baca sepenuhnya di Headbomb SINI
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Bakal MB lahir di kandang kerbau, boleh dicucuk hidung dan alpa mcam kerbau

Maaflah nak cakap tapi bakal MB Selangor yang mana MB yang ada sedang diatur untuk digugurkan bukan saja selama ini macam kerbau dicucuk hidung untuk diheret sang suami ke sana kemari dan pertahankan kemungkarannya, tapi nampaknya peel pun macam kerbau.

Sebelum ini terdedah bakal MB Selangor ini tak tahu pun cara tanya soalan di DUN Selangor walaupun dia pernah menjadi Ketua Pembangkang di Parlimen suatu ketika sebelum melepaskan kerusi kepada sang suamii.

Dia kembali tanding dan memegang kerusi sebaik saja mahkamah tetapkan sang suami yang banyak masaalah disabbitkan salah dan akan pulang ke tempat yang sepatutya di penjara Sg Buloh.

ADUN Kajang yang ada diminta berhenti dan Wan Azizah tanding tempatnya. Khabarnya Wan Azizah ada masaalah dengan pembantunya, Lee Kim Sin.

Tugas utama Lee Kim Sin adalah dalam hal berkaitan pengaturan jadual program-program yang akan dihadiri oleh DS Wan Azizah Wan Ismail tapi dia pula cuba mengawal / menghadkan pergerakan Wan Azizah dalam setiap program / aktiviti.

Lee tidak memaklumkan senarai aktiviti yang diatur oleh mereka yang bukan kroni lalu tiimbul pelbagai masaalah.

Wan Azizah bercadang untuk menggugurkan Lee tapi tiada lagi calun untuk menggantikan.

Khabarnya Lee akan dikambing hitamkan sebagai penyebab 10 soalan yang dikemukakan Wan Azizah ditolak oleh Speaker kerana tidak mengikut peraturan.

Rupanya bekas ADUN Kajang itu sendiri tidak mengetahui prosuder dalam mengemukakan soalan kepada Dewan.

AKhirnya yang nak tanya soalan dan ADUn sekarang pun kenalah tahu

Baca juga Selangor Chronicle SINI
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Kalau tak mahu jual hasil kelapa sawit pada Felda, pulanglah balik tanah tu …

Pilihanraya umum masih 3/4 tahun lagi tapi nampaknya pembangkang yang mentadir tak tahu dan jadi pembangkang yang berperanan dalam kerajaan tapi sibuk hanya NAK JATUHKAN kerajaan dan cari salah walaupun banyak benda baik yang dilakukan kerajaan.

Ini juga cara pembangkang nak tutup masaalah dalaman parti mereka seperti PAS dlm isu hukum hudud.

Setelah cerita penyeneraian FGV dan tuduhan Felda bankrup tak laku, puak-[uak PAS Piss Pus mainllan isu nak lesen MPOB yang TUJUAN MEREKA NAK JUAL HASIL TANAMAN KEPADA ORANG TENGAH CINA DI LUAR FELDA.

Bukankah masa nak terima tanah 110 ekar, ddah tandatangan kontrak akan hanya jual kepada Felda?

Kalau kini tak mahu jual kelapa sawit pada Felda, pulangkan balik tanah kepada Felda. Jangan lagi terima malah pulangkan balik bantuan dan kemudahan yang diberikan Felda pada peneroka.

Takkan Felda bantu macam-macam dan beri tanah tapi hasil kelapa sawit dijual kepada orang tengah cina?

The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Bandingkan rumah orang asal Kg Chubadak dan istana CHairman YTL

Demikian jadinya Kg CHubadak

Manakala rumah Tan Sri Francis Yeoh taukeh YTL begitu mewah sekali …

Lihat di ABITW SINI

Khabarya pihak penduduk ada surat arahan mahkamah tinggi tahun 1998 yang menunjukkan mereka erhak tapi DBKl tetap keluarkan geran ada Sentulraya bawah YTL.

Aap jadi Tengku Adanan dan UMNO WIlayah dalam hal ini?
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

NGO kata Sarawak cuma “speaking London” tak faham Melayu

English sebagai bahasa rasmi adalah sebahagian dari perjuangan “Sarawak for Sarawakians”.

Menurut mereka, bahasa Inggeris lebih dekat dengan hati rakyat Sarawak berbanding bahasa Melayu yang jelas bahasa orang Malaya.

Cuma, ramai juga yang tertanya kaum mana di Sarawak yang bercakap dalam bahasa inggeris. Sehinggakan bahasa Inggeris dianggap lebih lebih sesuai dengan prinsip “Sarawak for Sarawakians”.

Begitu juga pertanyaan tentang istilah “Dum Spiro Spero” yang dikatakan lebih “Sarawakian”, entah etnik mana di Sarawak yang bercakap dalam bahasa itu?

Ramai yang tak faham, dan tertanya-tanya maksud sebenarnya.

Benarkah itu bukan bahasa asing, sebab kita mahu “Sarawak for Sarawakians”?

Melanau Blogger
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Satu-satu musuh hina Islam, … buta ke PAS?

Baca di Utara News SINI

Adakah PAS masih terus membuta dengan kegilaan politik dan kuasa?

Janganlah terus tutup hati itu untuk terus kekal dalam kekufuran.

The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Kit Siang persalahkan ESSCOM lepas disogok pengusaha resort

Dalam kejadian yang berlaku pada 4 April lalu membabitkan seorang pelancong dari China dan seorang pekerja resort dari Filipina. Motif penculikan itu adalah wang. Sehubungan dengan itu, pihak berkuasa telah menahan beberapa orang pekerja asing di resort berkenaan untuk membantu siasatan.

Kebanyakan resort di Sabah terutama membabitkan pulau-pulau terpencil adalah milik orang Cina. Kebanyakan peraturan yang telah dibuat oleh pihak berkuasa, dilanggar dan tidak dipedulikan oleh pengusaha-pengusaha resort tersebut. Antara lain termasuklah menyediakan pengawal keselamatan bersenjata yang mengawal resort.

Bagaimanapun, kegagalan mereka untuk menanggung kos keselamatan, dipindahkan kepada pihak keselamatan apabila mendesak agar PDRM, ESSCOM dan ATM menjadi pengawal keselamatan mereka secara percuma dan boleh diherdik sesuka hati.

Begitu juga dengan larangan pengambil tenaga kerja asing tak berpermit, turut mendapat bantahan daripada penguasaha-pengusaha resort berkenaan. Mereka tidak sahaja menyalahkan kerajaan kerana enggan berkompromi dalam hal tersebut, sebaliknya mendakwa tindakan tersebut akan menyebabkan mereka kerugian besar.

Apabila berlaku penculikan dan pencerobohan lanun, mereka segera menyalahkan pihak berkuasa kerana tidak bertindak mengawal resort mereka. Dan untuk menambahkan tekanan, mereka menggunakan khidmat DAP dan PKR seperti yang dilakkan oleh Chun Cai, pengusaha Sipadan-Mabul Lodge yang menyediakan kemudahan bot dan penginapan untuk Lim Kit Siang sepanjang dia melawat Esszone.

Itu jugalah yang dikatakan oleh Lim Kit Siang apabila dia menyalahkan sepenuhnya ESSCOM dan mencerca peraturan-peraturan yang diberikan dalam menguatkuasakan keselamatan untuk pengunjung-pengunjung resort-resort berkenaan.

Baca sepenuh di Selangor Chronicle SINI
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Ketaksuban Kaptan Zaharie kepada Anwar luar tabii?

Pada mulanya, The Unspinners enggan kaitkan politik dalam kisah kehilangan psawat MAS MH370, tetapi sejak Perdana Menteri Dato Najib menyebut dalam kenyataannya bahwa usaha akan ditumpukan terhadap anak kapal dan penumpang, ianya sedikit sebanyak telah membabitkan politik.

Kapten Zaharie diketahui adalah rapat dan penyokong kuat PKR.

Ini diperakui sendiri oleh Sivarasa, Naib President PKR yang mana bersama Tian Chua disuspek terlibat dalam membiayai pengganas Suluk untuk menyerang Lahad Datu.

Laman FB nya pun menunjukkan dia sangat mengkuti kegiatan dan bberita PKR.

Semalam pihak polis telah pergi ke rumah Kapten Zaharie dan pembantu juruterabang untuk menyiasat terutama simulator Kapten Zaharie sendiri. Khususnya diharapkan simulator Kapten Zaharie dapat memberi tunjuk arah bagi penyiasatan seterusnya,

Selama ini Unspinners pun agak hairan bagi seseorang perlu membelanjakan sampai RM18,000 untuk punya simulator sendiri di rumah. Bukankah sebagai pelatih Boeing 777 dan seorang yang paling pakar dalam pesawat jenis tersebut, simulation boleh dilakukan di pejabat?

Ini menimulkan syak bahawa Kapten Zaharie mahu mengelak dari simulation yang ingin dilakukan diketahui pihak majikan MAS dan pejabat?

Ekoran kenyataan Dato Najib yang mendedahkan pesawat tersebbut berpatah balik dan kemudiannya mematkan dua transponder perhubungan, ini yang membuat penyiasatan kini menumpukan kepada latarbelakang anak kapal dan penumpang.

 
Dato Najib belum mengesyahkan pesawat MH370 diculik tapi maksud tersirat ada sedemikian. Pelbagai teori disebut tentang ke mana kapalterbang itu hilang. Namun Dato Najib ada menyebut kemungkinan psawat itu menghalakan ke turkmenistan atau Kazakhtan.

Ada teori mengatakan pesawat tersebut mungkin ada mengambil minyak untuk dapat terus terbang ke Rusia atau Ukraine. Ada pula teori mengaikan dengan kebangkitan puak Islam Uigar di CHina.

Namun begitu berita yang mengejustkan pagi ini adalah berita dua akhbar Britain yang melihat Kaptan Zakarie yang mungkin bersikap emosi setelah Anwar dihukum salah dan penjara 5 tahun oleh Mahkamah Rayuan.

Berita-berita Mail Mail dan Mirror ini boleh diperolehi di  SINI dan SINI.

Secara susunan, Zaharie telah bertolak bekerja selepas menghadiri Mahkamah Rayuan pada hari tersebut. Kemungkinan dia dalam rasa jiwa tertekan akibat keputusan tiga Hakim Mahkamah Rayuan yang memutuskan Anwar Ibrahim bersalah.

Adakah keadaan emosi sedemikian yang membuat ia sengaja menutup transpnder komunikasi pesawat? Transponder yang oleh ditutup hanya satu dan sebaik ditutup, Transponder back-up akan berkuatkuasa secara otomatik. Oleh kerana transponder kedua pun tertutup, kemungkinan wayar transponder kedua dipotong.

Kapten Zaharie adalah juruterbang Boeing 777 terhebat dalam MAS dan merupakan pelatih. Dia sangat pakar tentang pesawat Boeign 777. Adakah dia yang potong wayar transponder ke dua atau ada orang lain?

Mengapakah kapten Zaharie terbang juga pada pada hari tersebut sedangkan dia hanya on standby saja? Jika benar dia begitu taksub dengan Anwar, adakah hingga sampai egitu emosi hingga mahu hijack kapalterbang?

Ketaksuban politik tidak cukup untuk kelakuan sedemikian. Mungkinkah keidolannya pada Anwar Ibrahim melampau hanya seorang pengikut atau penyokong parti pada pemimpin? 

Pihak pembangkang termasuk Wan Azizah berkelakuan tidak munasabah untuk beriya-iya menyerang kerajaan dalam hal bencana kehilangan peswat MH370 padahal usaha yang dijalankan tidak ada cacat celanya. Kerajaan tidak cuba menjadi populis dan politikal tapi hanya professional dalam pengendalian.

Namun begitu, Anwar hanya berdiam diri dalam hal kehilangan pesawat MH370. Hanya baru-baru ini Anwar menyindir pihak kerajaan.

Adakah Anwar cuba mengelak dari menarik sebarang kritikan terhadap diri? Padahal, ini hanya siasatan saja. Macam ada sesuatu luar tabii…
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Chew Mei Fun ada hubungan sulit dengan suami orang?

Siapa lelaki di sebelah Chew Mei Fun dalam gambar yang kabur di atas ini? Adakah ini lelaki yang sedang di perkatakan tentera siber RBA dan PKR (Dajjal) sebagai suami orang yang ada hubungan sulit dengan calun BN di PRK Kajang?

Gambar ini sedang tersebar dalam Whats App PKR dan RBA. Hanya sedang dikarang cerita untuk merosakkan reputasi Chew Mei Fun yang berikrar meletakkan jawatan jika Chua Soi Lek menang. Ketika itu, baru terdedah skandal seks Soi Lek dengan kekasihnya di Hotel Katarina Batu Pahat.

Pasukan Unspinners telah menyiasat dengan bersungguh dan syukur dapat dikesan di mana gambar yang begitu innocent mahu di gunakan sebagai fitnah oleh tentera siber RBA dan Dajjal.

Rupanya hanya gambar Chew Mei Fun sedang menziarahi dan melawat penduduk Kajang.

Tentera RBA dan Dajjal memang jahat sekali. Chew Mei Fun yang cemerlang tapi hanya kalah di PJ Utara pada PRU11 kerana Tsunami pertama cina.

Datin Paduka Chew Mei Fun merupakan bekas Ahli Parlimen Malaysia bagi kawasan Petaling Jaya Utara dari tempoh  November 1999 sehingga Februari 2008. Beliau pernah menjawat jawatan sebagai Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dari tarikh 10 April 2009 sehingga 29 April 2010

Baca sepenuh latarbelakang Chew Mei Fun di SINI
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Rafizi ke Nurul ke Saifuddin … Khalid tetap MB kah kah kah …

Anwar Ibrahim mengumumkan beberapa nama bagi menggantikan dirinya sebagai calon dalam pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Kajang.

Ini susulan hukuman lima tahun penjara yang dijatuhkan Mahkamah Rayuan terhadap Anwar hari ini setelah didapati bersalah meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan kira-kira enam tahun lepas.

Anwar yang juga Ketua Umum PKR berkata terdapat beberapa nama sedang dipertimbangkan oleh parti itu antaranya rakan yang rapat dengan Anwar sendiri.

Sg Rapat Online

Dari segi undang-undang, Anwar tak boleh buat apa….

************

Fasal (1)(e) Bab LXIV, Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor memperuntukkan bahawa seseorang itu hilang kelayakan untuk dipilih sebagai ADUN, sekiranya dia telah disabitkan dengan suatu kesalahan jenayah dan dihukum penjara tidak kurang dari 1 tahun atau denda tidak kurang dari RM2,000.

Fasal (3) Bab LXIV, memberi pengecualian kepada mana-mana orang yang sedang menjadi ADUN. Menurut Fasal (3), sekiranya mana-mana ADUN disabitkan kesalahan dan dijatuhi hukuman yang menghilangkan kelayakannya dan dia mengemukakan rayuan dalam tempoh 14 hari terhadap sabitan dan hukuman itu, maka kehilangan kelayakan itu tidak mula berkuatkuasa sehinggalah rayuan itu dibereskan.

Walau bagaimanapun, Fasal (4) Bab LXIV memperuntukkan bahawa:

“Fasal (3) tidaklah terpakai bagi maksud pencalonan atau pemilihan mana-mana orang ke DUN dan bagi maksud itu, kehilangan kelayakan hendaklah mula berkuatkuasa daripada tarikh sabitan dan hukuman”

Sekiranya Mahkamah Rayuan membenarkan rayuan pihak pendakwaan dan mensabit serta menghukum Anwar Ibrahim melebihi 1 tahun penjara atau denda melebihi RM2,000 sebelum tarikh penamaan calon PRK Kajang, Anwar hilang kelayakan untuk mengemukakan kertas pencalonannya semasa proses penamaan calon, berdasarkan peruntukkan Peraturan-peraturan Pilihanraya (Perjalanan Pilihanraya) 1981.

Sekiranya sabitan dan hukuman itu berlaku selepas tarikh penamaan calon tetapi dalam tempoh yang masih dibenarkan untuk memfailkan petisyen pilihanraya (30 hari daripada tarikh keputusan PRK Kajang diwartakan), pemilihan Anwar boleh dicabar melalui petisyen atas alasan hilang kelayakan. Sekiranya petisyen pilihanraya itu berjaya, kerusi DUN Kajang kembali kosong.

Sekiranya sabitan dan hukuman berlaku selepas tamat tempoh yang dibenarkan untuk memfailkan petisyen pilihanraya, maka pengecualian dalam Fasal (3) adalah terpakai. Anwar boleh kekal menjadi ADUN sehinggalah rayuannya dibereskan.

************

Hmmm … Rafizi atau Nurul atau Saifuddin? Tak tolak Wan Azizah yang nampaknya terpaksa dikekalkan sebagai Presiden PKR.

Anwar kata Kajang move tetap kekal dan dia akan pantau Selangor walaupun dia bukan MB kah kah kah ….

Pasal ada sokongan dari …, maka ianya meyakinkan Khalid untuk tandatangani perjania air dengan kerajaan persekutuan. Senyum lebar Khalid masa tandatangan. 

Baca sini hint hingt ….

Mimpilah anwar …. masuk penjara dan diam-diam.
The Unspinners
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.