Umno Blogger Directory

PANAS

NAJIB LANTIK CINA JADI MENTERI!!! MELAYU MAKIN PANAS HATI !!!

Tahniah Kpd Nama2 yg disebut , Jalankan Tanggungjawab dengan Penuh dedikasi .

Kabinet baru

1. Liow Tiong Lai Monteri Pengangkutan
2. Mah Siew Keong Menteri di JPM
3. Wee Ka Siong Menteri di JPM
4. Lee ci liong Timbalan Menteri Perdagangan
5.Cua Ti Yong sbg Timbalan Kewangan
6. Chew Mei Fun Timb. Pembanggunan Wanita.

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

PANAS !!! BLOGGER PERAK PRO BN BERGADUH LAGI ???

Setiap Kali Pilihanraya Barulah wujudnya kumpulan-kumpulan bloggers yang acapkali membantu kemenangan Pilihanraya Umum . Umum mengakui medan sosial merupakan satu platform untuk menyebarkan dakyah yang dibawa dan diperkenalkan kerajaan .

Hari ini Anak Jati Malaya ingin mengambil kesempatan untuk menulis sedikit rencana berkenaan kemana hala tuju para bloggers Pro BN Negeri Perak khususnya .

PRU 13 merupakan satu lipatan sejarah , semua sedia maklum pertembungan antara kerajaan BN dan Pakatan Rakyat memang amat merisaukan , kebanyakkan dari kita menyedari dakyah dan ideologi yg diterapkan oleh RBA khususnya memang memberi kesan kepada jumlah undi di PRU 13 yg lalu .
TEAM MEDIA PERAKBerbalik kepada tajuk diatas , Anak Jati Malaya Sambil duduk tiba-tiba terfikir kemana Perginya Para Pejuang Cyber khususnya para Blogger Perak Cyber Troopers yang diketuai sendiri oleh SekupangDua Anak Pak Ya , Kemana Perginya Team Bloggers Team Media Perak yang dinaungi Tun Faisal sewaktu beliau menjadi Exco Pemuda. 

PERAK CYBER TROOPERS

Untuk pengetahuan semua, Perak memang banyak kumpulan bloggers , dengan PCTnya , Dengan Team Media Peraknya dan Lain- lain  lagi . Yang merisaukan teman sehingga ini , jurang perpecahan antara bloggers kian ketara apabila wujudnya kumpulan- kumpulan bloggers.

Lebih merisaukan teman jika wujud banyak kumpulan bloggers ini , sudah pasti memisahkan lagi jurang antara blogger, tembak menembak sana- sini . Bersatu lah wahai Bloggers Negeri Perak . Teman merayu sesangat pada semua .

Bersambung..

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

ANWAR IBRAHIM PANAS PONGGONG MEROYAN TERGILAKAN JAWATAN MB SELANGOR????

SHAH ALAM – PR sudah bersedia menghadapi pilihan raya mengejut negeri jika ia terpaksa dilakukan bagi mendapatkan Menteri Besar Selangor yang baharu.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, jika pilihan raya terpaksa diadakan, PR sudah bersedia untuk menghadapi pengundi dan berkeyakinan penuh rakyat Selangor akan sekali lagi menyokong PR.

“Rakyat perlu diyakinkan. Jika keputusan sukar perlu dibuat, ia akan dibuat setelah mengambil kira kepentingan rakyat dan dibuat untuk maslahah atau kepentingan rakyat.

“Sama ada kita hilang sokongan akibat pendirian yang kita ambil…kita akan terus beristiqamah dan komited dengan matlamat untuk membentuk Malaysia yang lebih adil, bebas korupsi dan benar-benar demokratik,” katanya.

Beliau berkata, persefahaman mengenai hak lantikan Menteri Besar Selangor telah wujud dalam kalangan pimpinan PR.

“Situasi ini sama. PKR juga pernah bersetuju akan hak parti-parti lain dalam membuat keputusan yang sama di negeri-negeri dan persefahaman ini wajib dipatuhi.

“Kita juga bimbang akan nada perkauman dan perpecahan yang disuarakan segelintir pimpinan kecil PR yang jelasnya mencabuli nilai-nilai asas dan mereka ini perlu dikenakan tindakan disiplin,” katanya.

Bagaimanapun Anwar tetap yakin, isu Menteri Besar Selangor ini akan dapat diselesaikan dengan cara baik sesuai dengan semangat PR.

“(Isu ini) sama ada diselesaikan melalui proses peralihan yang lancar, undi tidak percaya atau pilihan raya.

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Cuaca panas global selubungi Ramadan

IBADAH Ramadan tahun ini bertambah mencabar ekoran fenomena El Nino yang menyebabkan rantau Asia Pasifik menerima cuaca panas dan lembab luar biasa. Selain itu, Ramadan yang tiba pada pertengahan musim panas di hemisfera utara menambahkan lagi cabaran sedia ada.

Kali terakhir Ramadan jatuh pada pertengahan musim panas adalah 30 tahun lalu iaitu pada tahun 1980. Malah, ibadah puasa kali ini dianggap lebih mencabar oleh kebanyakan pakar-pakar pengkaji cuaca di seluruh dunia kerana faktor pemanasan global yang menyebabkan suhu bumi terus meningkat.

Berdasarkan suhu global, negara seperti Kuwait dan Iraq mencatatkan suhu harian sehingga 50 darjah celcius. Selain itu, umat Islam di Doha, Qatar pula perlu berpuasa dengan tempoh waktu yang lebih panjang iaitu 13 jam sehari dari terbit matahari pada pukul 4.55 pagi sehingga terbenam pada pukul 6.25 petang.

Ekoran faktor cuaca global, beberapa negara Islam telah mengambil pendekatan berjaga-jaga seperti mengurangkan waktu bekerja bagi meringankan tanggungjawab umat Islam menyempurnakan ibadah puasa.

Sebagai contoh, kerajaan Qatar terlebih dahulu mewajibkan setiap majikan mengurangkan masa bekerja sehingga dua jam berbanding hari biasa.

Manakala, kerajaan Maghribi pula telah memendekkan tempoh waktu siang supaya pekerja-pekerja dan buruh di negara itu dapat berbuka sejam lebih awal. Pakistan juga tidak ketinggalan mengambil keputusan memendekkan pemotongan bekalan elektrik harian sehingga 22 jam.

Di Asia Pasifik pula, Ramadan tahun ini berlaku ketika puncak musim El Nino. Cuaca panas dan lembab luar biasa ini berlaku akibat suhu air yang lebih panas di tengah dan timur Lautan Pasifik lalu menyebabkan pergerakan menaik wap yang kuat serta merendahkan tekanan permukaan di kawasan terbabit.

Bagi umat Islam di Malaysia, kali terakhir negara dilanda El Nino ialah pada awal April 1998 dan suhu panas yang direkodkan adalah 40.1 darjah celcius di Chuping, Perlis.

Kali ini, Malaysia menerima nasib sama seperti negara jiran Brunei, Singapura, Indonesia, selatan Thailand dan Filipina apabila tekanan atmosfera meningkat menyebabkan terjadi cuaca yang lebih kering.

Menurut seorang doktor yang berpangkalan di Kazan, Rusia, Dr. Ildar Tukhvatullin, beliau amat menekankan kepentingan berbuka puasa dengan betul serta tidak meninggalkan sahur.

“Elak makan terlalu banyak. Umat Islam perlu mengambil makanan yang tinggi karbohidrat seperti buah kering, kurma, daging, ikan, produk tenusu dan elakkan minuman bergas,” katanya.

Sementara itu, pelajar bidang kesihatan, Mubarakah Ibrahim dari FitMuslimah.com pula mencadangkan umat Islam meminum air sebanyak 300 mililiter (ml) setiap setengah jam untuk mengelakkan dehidrasi apabila berpuasa keesokan harinya.

- DHIYA’ZULHILMI DAUD

:SembangHaji.Com:
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

TERKINI !!! PANAS !!! MP RANTAU PANJANG HATI PALING BUSUK ???


Ahli Parlimen PAS Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff disifatkan “berniat jahat” oleh Menteri di Jabatan perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim kerana bertanya sama ada program Permata Negara bertujuan menaikkan nama isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

“Yang berhormat pakaian nampak macam Islam tapi mulutnya…,” kata Shahidan tidak menghabiskan ayat beliau ketika menjawab soalan tambahan Siti Zailah dalam sesi pertanyaan-pertanyaan bagi jawap lisan di Dewan Rakyat, Parlimen, Rabu.

“Saya berdoa semoga Allah membuka hatimu agar jadi lebih mulia,” kata Shahidan yang juga ahli Parlimen Arau.

Siti Zailah dalam soalannya membangkitkan kenapa kerajaan tidak memperkukuh dan memperkasakan agensi pendidikan kanak-kanak sedia ada seperti KEMAS dan Tadika, sebaliknya memilih untuk menumpukan kepada pembangunan institusi baru iaitu Permata yang dinaungi Rosmah.

“Adakah ini agenda untuk menaikkan nama isteri perdana menteri?” soal Siti Zaleha dalam sesi berkenaan.
Shahidan juga sempat membacakan sepotong ayat suci Al-Quran beserta dengan maksudnya sekali yang berbunyi


“Wahai orang-orang yang beriman! Jangan kamu buruk sangka dan jangan kamu mengintai keburukan orang” yang bertujuan menasihati Siti Zaleha sebelum menjawap soalan ahli Parlimen PAS.

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Panas..!! Pensyarah UNIMAP Diugut Bekas Mufti ? @realDrMAZA @DrNashrul




Komen Abu Aqif: Sebelum ini Dr Maza menyelar tindakan JAIS kerana mengambil tindakan ke atas dirinya dan rentetan daripada itu Dr Maza kelihatan berdendam dan bermusuh dengan JAIS bertahun-tahun lamanya. Komplennya banyak dilihat di rakamannya di dalam youtube. Antara komplen-nya seperti video di atas.

Tapi itu dulu. Sekarang sudah lain. Dr Maza kelihatan seperti menjilat ludahnya sendiri. Segala kutukannya terhadap JAIS kini dia sendiri seperti mahu lakukan. Dek kerana tidak boleh dikritik, beliau kelihatan seperti mengugut seorang pensyarah, Dr Nashrul dari Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP).

Mentang-mentanglah beliau adalah Ahli Majlis Agama Islam Perlis (MAIPs) dan mempunyai pengaruh yang agak kuat di Perlis, beliau dilihat mengugut pensyarah tersebut dengan kuasa dan pengaruh yang beliau miliki. Saya ingat orang yang tidak berlatar-belakangkan agama sahaja akan lakukan salah guna kuasa seperti ini. Tidak sangka rupanya orang agama juga tidak terlepas dari kemabukan kuasa.

Mujur ini baru sedikit kuasa yang diuji kepada beliau. Bagaimana jika lebih banyak kuasa yang beliau miliki? Mungkin pelbagai kemudaratan yang beliau mampu lakukan. Manakan tidak. Dengan ilmu agama yang dimiliki pun beliau masih kelihatan samseng mengugut orang lain sesuka hati. Ini sangat membimbangkan.

Saya sudah periksa, perkara ini mungkin boleh dilaporkan kepada Biro Pengaduan Awam atau boleh juga diadukan kepada SPRM jika benar² kesalahan salah laku guna kuasa tersebut berlaku. Saya nasihatkan Dr Nashrul supaya melaporkan hal ini terlebih dahulu bagi membolehkan siasatan dilakukan atau bagi mengelakkan keadaan yang tidak elok berlaku.

Baru kena kritik sedikit sudah mengugut. Mana slogan hormati perbezaan pendapat yang dilaung-laungkan? Dr Maza pernah kata jika kerajaan tidak boleh dikritik jangan jadi kerajaan. Kenapa kamu sendiri tidak praktikkan slogan batil kamu ini wahai Dato’ Arif Perkasa Dr. Mohd Asri Zainul Abidin ? Siapa jadi TALIBAN sekarang ?

Benarlah kata Ustaz Rasul Dahri yang kamu ini sememangnya Muzabzib. Cakap tak serupa bikin. Sekejap cakap begini. Sekejap cakap begitu. Sekarang ckp lain. Esok lusa kamu cakap lain. Tak pernah tetap pendirian. Ini adalah pembohongan dan penipuan terang-terangan. Siapa yang kamu cuba tipu sebenarnya wahai Dato’?





Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik “Syndication” di sebelah kiri
- Klik “Grant Permissions
- Klik “Add Facebook Target” dan klik “Add

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..



Abu Aqif Studio
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Panas! PAKATAN DEDAH SEBENARNYA MALAYSIA MENANG PIALA THOMAS

image

Mengikut kiraan dan fahaman haprak pakatan sebenarnya pasukan badminton negara menang Piala Thomas berdasarkan lebihan mata yang dipungut.

Begitu juga mengikut fahaman otak selut..mereka mengaku diseluruh negara kononnya merekalah yang sepatutnya menjadi kerajaan pusat disebabkan jumlah undi melebihi BN.

Justeru Ketua Menteri dan Menteri Besar haprak pakatan mengumumkan cuti khas bagi menyambut kepulangan wira wira negara kerana beroleh kemenangan popular Piala Thomas.. hahaha…

Pisau kata ” sejak bila Jepun pandai main badminton..?”

Tags:  

Del.icio.us


Facebook
TweetThis
Digg
StumbleUpon


Copyright © .::Pisau.Net::. [Panas! PAKATAN DEDAH SEBENARNYA MALAYSIA MENANG PIALA THOMAS], All Right Reserved. 2014.
.::Pisau.Net::.
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Panas! 44 NGO Cina di Pulau Pinang Bersatu Menubuhkan Parti Bagi Menumbangkan DAP di PRK Bukit Gelugor!


Pengerusi penaja Penang Front Party, Datuk Go Chui Tiong (kiri) berbincang sesuatu dengan jurucakap parti berkenaan, Saw Chong Tatt semasa mengadakan sidang akhbar mengenai penubuhan parti baru itu yang akan bertanding dalam pilihanraya kecil (PRK) Parlimen Bukit Gelugor pada 25 Mei ini.

 GEORGE TOWN: Sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) baharu ditubuh untuk ‘menyelamatkan’ Pulau Pinang daripada DAP. Dikenali sebagai Penang Front Party (PFP), ia dianggotai 44 organisasi Cina, demikian menurut pengerusi penaja, Datuk Go Chui Tiong pada Isnin.

Katanya parti itu juga akan bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Bukit Gelugor pada 25 Mei ini. Parti itu juga mendakwa DAP lebih membebankan berbanding tugas sebenar untuk membantu rakyat.
Anak Seberang
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

PANAS DAN SENSASI !! NAJWA LATIF MENGAMUK BESAR.?

ITULAH antara luahan hati penyanyi kecil molek yang baru hendak meningkat remaja ini tentang apa yang terjadi pada konsert sambutan ambang tahun 2014 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur malam tadi.

Dengan kehadiran para demonstran-demonstran dari pihak pembangkang, Najwa Latif meluahkan isi hatinya di dalam laman twitternya @NjwaLatif tentang konsert yang sepatutnya berlangsung dengan aman tetapi tiba-tiba bertukar huru-hara dengan kehadiran peserta demo guling kerajaan di atas pentas.

Bukan setakat mengganggu perjalanan majlis, malah ada juga beberapa penonton wanita yang diraba oleh para perusuh hingga menakutkan orang ramai.


Baca lagi di Jawa Bernam

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

PANAS !! KEPIMPINAN PEMUDA UMNO PERGI BERCUTI HIRAUKAN PILIHANRAYA DUN KAJANG !!

Steady la Kepimpinan Pemuda Umno Malaysia , tahniah dan syabas diucap kan kepada kepimpinan Pemuda Umno Malaysia , hari ini teman begitu bersemangat nak tulis balik apa yg teman rasa betul dan bukan fitnah . Kekekek 
Untuk pengetahuan para pembaca , gambar diatas sebenarnya adalah gambar yg admin ambil sendiri di Jeti sebuah resort . Program retreat kepimpinan Pemuda Umno Malaysia yg diadakan 3 hari bermula dari Jumaat semalam dan berakhir pada hari ahad ini .

Bagi menceritakan apa yg berlaku , teman rasa bertanggungjawab menjawab tuduhan2 liar , yg mengatakan pemuda umno tak buat kerja , hah kome tahu ke apa tujuan deme buat retreat sebegini . Hah tak tahu kan . Jadi yg tak tak tahu tu sila lah rajin2 bertanya .

Ini tidak asyik mengeluarkan statement , kata kepimpinan tak teringinke nak menampo teresa cock tu dr pergi bercutu mcm ni . Haihh manusia , sedar la yop oi . Mereka sebenarnya ada planning la . Bukan sesaja je diorang buat retreat ni , adalah pengisian nya . Utk bukti nya kome boleh tengok screen shoot yg teman bg dibawah ni .

Ni adalah screen shoot dari Facebook saudara Armand Azha yg juga merupakan exco Pemuda Umno Malaysia . 

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

PANAS !!! SAMBUTAN TAHUN BARU ÇINA PERINGKAT KEBANGSAAN MERIAH TETAPI DIPENUHI DENGAN SABOTAJ!!!

Meriah dan cukup meriah tetapi ada satu yang tak kena di Majlis Sambutan Tahun Baru Cina yang diadakan di Taiping semalam , 8.2.2014.

Apa yang Anak Jati Malaya lihat semalam banyak yang kurangnya , yang pertama tentang sabotaj lampu2 di jalan yg sengaja ditutup . Orang ramai yg hadir ketika itu terkejut dengan apa yang berlaku .



Lebih mengecewakan Anak Jati Malaya , ketika waktu YAB PM Ds Najib sedang memberi ucaptama perasmian , tina2 keluar lagu ketika pm sedang berucap . Ketika itu jelas PM terkejut dengan apa yang berlaku semalam .

Dan akhirnya Anak Jati Ingin mengucapkan jutaan tahniah kpd Pm kerana anda telah belajar daripada kesilapan yg lalu , tiada lagi peruntukkan untuk badan 2 yg tidak reti bersyukur . 

Anak Jati Malaya
Klik Sumber Blog diatas untuk layari lain-lain artikel laman web tersebut. Hanya blog popular ranking Alexa kurang dari 100,000 yang menyokong Umno disiarkan oleh admin.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.